Het koude en donkere herfstweer vraagt om warme ontbijtjes. De havermoutpap kennen we nu allemaal wel. Niks mis met havermoutpap hoor. Maar ik kan hier niet elke week een havermoutpap gaan delen. Vandaag deel ik daarom een pap met teffmeel. Onlangs kreeg ik een mailtje van een volger en die vroeg mij of ik ook eens iets met teffmeel kon maken. Deze lezer maakte regelmatig gerechten met Teff, omdat hier resistent zetmeel in zit.

Wat is resistent zetmeel?

De meeste koolhydraten in voeding bestaan uit zetmeel. Zetmeel is een verteerbare koolhydraat en wordt in je lichaam omgezet in glucose. Hier haalt je lichaam energie uit.

Ons lichaam kan resistent zetmeel echter niet verteren. Maar de bacteriën in onze dikke darm kunnen dit wel. Zij fermenteren deze deeltjes, waardoor een deel tot vetzuren wordt omgezet. Resistent zetmeel dient dus vooral als voeding voor de bacteriën. Het kan je daarom zeker helpen bij spijsverteringsproblemen. Resistent zetmeel kan nog meer gezondheidsvoordelen opleveren. Wil je meer weten over deze gezondheidsvoordelen? Lees dan zeker even dit artikel.

Ik ben benieuwd of jij bekend bent met teffmeel? Welke recepten maak jij ermee? Eerder verscheen hier een recept voor muffins met teffmeel.

Recept voor pap met teffmeel

Wat heb je nodig voor 1 bord met pap?

 • 4 eetlepels teffmeel
 • 200 ml plantaardige melk
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • theelepel vanillepoeder
 • scheutje ahornsiroop of andere zoetstof
 • handje pecannoten
 • halve banaan
 • eetlepel cacao nibs

Hoe maak je deze pap?

 1. Beng de melk aan de kook in een steelpannetje.
 2. Haal het pannetje van het vuur en voeg het teffmeel, de cacaopoeder, de vanillepoeder en de ahornsiroop toe. Meng het goed door elkaar.
 3. Snijd de banaan in stukjes.
 4. Garneer de pap met de banaan, pecannoten en cacao nibs.

Eet smakelijk! 

pap met teffmeel - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)