Het koude en donkere herfstweer vraagt om warme ontbijtjes. De havermoutpap kennen we nu allemaal wel. Niks mis met havermoutpap hoor. Maar ik kan hier niet elke week een havermoutpap gaan delen. Vandaag deel ik daarom een pap met teffmeel. Onlangs kreeg ik een mailtje van een volger en die vroeg mij of ik ook eens iets met teffmeel kon maken. Deze lezer maakte regelmatig gerechten met Teff, omdat hier resistent zetmeel in zit.
Wat is resistent zetmeel?
De meeste koolhydraten in voeding bestaan uit zetmeel. Zetmeel is een verteerbare koolhydraat en wordt in je lichaam omgezet in glucose. Hier haalt je lichaam energie uit.
Ons lichaam kan resistent zetmeel echter niet verteren. Maar de bacteriën in onze dikke darm kunnen dit wel. Zij fermenteren deze deeltjes, waardoor een deel tot vetzuren wordt omgezet. Resistent zetmeel dient dus vooral als voeding voor de bacteriën. Het kan je daarom zeker helpen bij spijsverteringsproblemen. Resistent zetmeel kan nog meer gezondheidsvoordelen opleveren. Wil je meer weten over deze gezondheidsvoordelen? Lees dan zeker even dit artikel.
Ik ben benieuwd of jij bekend bent met teffmeel? Welke recepten maak jij ermee? Eerder verscheen hier een recept voor muffins met teffmeel.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met dit recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept voor pap met teffmeel
Wat heb je nodig voor 1 bord met pap?
- 4 eetlepels teffmeel
- 200 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- theelepel vanillepoeder
- scheutje ahornsiroop of andere zoetstof
- handje pecannoten
- halve banaan
- eetlepel cacao nibs
Hoe maak je deze pap?
- Beng de melk aan de kook in een steelpannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg het teffmeel, de cacaopoeder, de vanillepoeder en de ahornsiroop toe. Meng het goed door elkaar.
- Snijd de banaan in stukjes.
- Garneer de pap met de banaan, pecannoten en cacao nibs.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Werkelijk nog nooit iets mee gemaakt, Teffmeel. Ga het eens keertje aanschaffen, kijken of ik er wat leuks mee kan maken.. heeft het een eigen smaak? Of niet dominant?
Ja, het heeft een eigen smaak, moeilijk te benoemen, misschien wat nootachtig.
Ik vind het erg lekker. :)
Ja inderdaad beetje nootachtig zo vind ik het ook smaken.
Zonnatura heeft van Teff ook vlokken, dat eet ik geregeld als ontbijt, erg lekker! :)
Leuk om te lezen.
Ter informatie hoe gezond teff is . Teff vlokken worden ook als ontbijt bereidt als een porridge ( warme melk en 3 a 4 eetlepels teffvlokken).
Teffvlokken worden ook genuttigd in de (top)sportwereld, oa in Papendal , bereidt door de kok vh Olympische team, was onlangs op de NOS te zien.
Voor de transparantie, ik ben producent vh Teff. Teff is nog te onbekend maar heeft echt vele objectieve goede eigenschappen
Wat leuk om te lezen dat je wat hebt gehad aan mijn mailtje! Enige foutje is dat het niet in vet, maar in vetzuren wordt omgezet en dat zorgt weer voor energie. Heel leuk recept! :)
Dank voor je aanvulling :-)
Het recept vanmorgen geprobeerd. En jammie wat lekker. Fijn dat ik weer een nieuw ontbijtje erbij heb. Ik heb een voedselallergie en PDS. En dan is het moeilijk om iets te vinden wat je kunt eten.
Hoi Janet, Fijn dat je weer een nieuwe ontbijtje erbij hebt. Mocht je ooit verzoektjes hebben, voor recepten, dan mag je mij altijd een berichtje sturen :-)
Dankjewel voor dit lekkere recept.
Kan je een lepel teffmeel ook door bijvoorbeeld een smoothie doen? Of moet teffmeel altijd worden verwarmd?
Dat kan natuurlijk altijd. Ik weet alleen niet of het heel lekker is.
Hoi,
Leuk recept! Ik koop normaal altijd Teff vlokken van Zonnatura, maar heb nu per ongeluk Teffmeel van Koro gekocht. Ik had niet in de gaten dat het meel is en geen vlokken. Maar je kan dus ook gewoon pap van Teffmeel maken zo te zien? Dat is fijn:-)
Voor de toekomst, raad je voor pap toch vlokken aan of meel of maakt het niks uit?