Dat ik dol ben op paprika’s wisten jullie al. En dat je van paprika’s heerlijke soep kunt maken, wist je natuurlijk ook allang. Maar wist je dat paprika’s en pompoen combineren in een soep ook echt super lekker is? Daarom hier een heerlijke basisrecept voor de perfecte paprika-pompoensoep. Met dit recept zet je in een handomdraai een grote pan soep op tafel. Erg handig als je eters krijgt, maar je kan er natuurlijk zelf ook twee keer van eten. Je kan de soep namelijk prima een aantal dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook.

Erg lekker met zelfgemaakte croutons.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Paprika-pompoensoep - www.puursuzanne.nl

paprika-pompoensoep

Een makkelijk en snelle gezonde vegan soep
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6

Equipment

  • Grote pan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika’s in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 450 gram pompoenblokjes uit het koelvak
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 750 ml water
  • 2 groentenbouillonblokje of bouillon poeder
  • 250 ml plantaardige room bijvoorbeeld van Oatly
  • 1 snufje chilipeper naar smaak
  • 1 eetlepel pompoenpitten ter garnering

Instructies
 

  • Bak allereerst de ui en de knoflook aan in een grote soeppan. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika’s toe en bak deze even kort mee. Doe de groentebouillonblokjes en het water erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s  en de pompoen lekker zacht worden.
  • Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
  • Voeg daarna de “room” aan de soep toe. Breng op smaak met chilipeper of gewone peper. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan. Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
  • Garneer de soep met wat (geroosterde) pompoenpitten.
Trefwoord makkelijke soep, vegan soep

Paprika-pompoensoep - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)