Het paprika seizoen is weer geopend. De Hollandse paprika’s liggen weer volop in de winkels. Ik ben fan van paprika’s maar dat wisten jullie volgens mij allang. Mijn vader is paprikateler en als kind moest ik altijd paprika’s eten. Nee hoor!  Eigenlijk valt dat best mee. Paprika’s werden vaak door gerechten gewokt of kreeg reepjes paprika als snack. Toen ik op mezelf ging wonen ging ik eigenlijk meer paprika’s eten. Ik kwam erachter dat je heerlijke soep van paprika’s kunt maken, maar paprika’s zijn ook heerlijk om te vullen met gehakt of rijst. Dit is mijn favoriet. Paprika’s zijn ook erg lekker in salades, paprika’s kun je roosteren en er dan deze heerlijke spread mee maken.  Maar wist je dat je er ook een lekkere smoothie mee kunt maken? Ik combineer rode paprika met gele paprika en banaan. Ik voeg wat kaneel toe voor een verassende smaak.

Wat heb je nodig voor 2 glazen paprika smoothie?

  • 0,2 liter water
  • een halve rode paprika, in reepjes gesneden
  • een halve gele paprika, in reepjes
  • een banaan, zonder schil
  • een theelepel kaneel

Hoe maak je deze paprika smoothie?

Heel simpel. Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een egale smoothie.

Proost!

paprika smoothie - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)