Dat ik dol ben op paprika’s wisten jullie al. Wisten jullie dat je van paprika’s heerlijke soep kunt maken? Daarom hier een heerlijke basisrecept voor de perfecte paprika-tomatensoep. Met dit recept zet je in een handomdraai een grote pan soep op tafel. Erg handig als je eters krijgt, maar je kan er natuurlijk zelf ook twee keer van eten. Je kan de soep namelijk prima een aantal dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met dit recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: Paprika-tomatensoep
Wat heb je nodig voor een grote pan soep?
Grote pan en een staafmixer (of eventueel een blender)
Paprika-tomatensoep
Ingrediënten
- 1 groene paprika in repen
- 1 rode paprika in repen
- 1 gele paprika in repen
- 1 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 0,5 l passata
- 1 ltr groente bouilon
- 1 snuf cayennepeper
Eventueel ter garnering wat soepgroenten of zelfgemaakte croutons
Instructies
- Bak allereerst de ui en de knoflook aan in een grote soeppan. Voeg dan de paprika’s toe en bak deze even kort mee. Doe de groentebouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden
- Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
- Voeg daarna de passata en de cayennepeper aan de soep toe. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan. Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
- Garneer de soep met wat fijngesneden soepgroenten
Suggestie: Je kan natuurlijk ook 3 rode paprika’s nemen, dan wordt de soep iets zoeter. Ook voeg ik er regelmatig wat andere groenten aan toe die op moeten. Zoals een courgette. Dit maakt de soep heerlijk romig.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Dit lijkt me erg lekker! Ik zag dit recept ook in het Voedselzandloper kookboek, maar mijn vriend lust het niet dus mag het niet maken haha.
Het is ook echt een heerlijke en makkelijk soep. Hahaha ook flauw dat je vriend het niet lust. Heeft die het ooit geprobeerd?
Hoi Suzanne,
Nou ik dacht gisteren heerlijk lekker deze soep maken.. Alles was helemaal gelukt.. TOT DAT ik ging proeven….. mega pittig…
Wat heb ik nou gedaan… ipv 2 thee lepels cayennepoeder.. heb ik 2 EETlepels cayennepoeder gedaan…. :-( :-(… nou ik kan je vertellen dat maakt de soep niet lekker….
:-( dom dom dom van mezelf….
Aaaah nee wat zonde zeg. Jaa die soep wordt dan echt veel te pittig :( Dat is echt flink balen inderdaad.
Ik vond hem erg lekker en simpel, het was de eerste keer dat ik soep heb gemaakt!
Vond hem alleen wel een beetje aan de pittige kant, maar dat kan aan mij liggen!
Hoi Liza,
Volgende keer iets minder cayennepeper of de peper helemaal weglaten?
Wat een topper! Ik heb als garnering nog verse basilicum toegevoegd en stukjes tomaat erbij toegevoegd.
Heerlijk soepje Suuz en dat vond Pim ook :-). Heb de cayennepeper helemaal weggelaten.
Goed om te horen! Heeft hij er weer lievelingsgerecht bij
Vandaag de soep gemaakt. Supermakkelijk, snel klaar en lekker! Pittig wel, maar dat vinden we wel ok
Goed om te lezen.
Had even de reacties moeten lezen, hier gewoon 2 theelepels cayenne gedaan omdat we wel van pit houden maar is inderdaad te pittig. Verder lekker en een volgende keer doe ik zeker minder.
Aah balen zeg Michelle. Ik heb het er nu ook bij gezet in het recept.
Erg lekker! Ik heb het met 1L bouillon gehad en nu is hij zelfs nog niet super dik, dus ben erg blij dat ik niet meer water heb gebruikt.
We hebben deze nu al meerdere keren gemaakt, soms wat pittig andere keer wat minder pittig. Ook gevarieerd met paprika’s en het is altijd lekker. Ik ben heel blij met dit recept. Super bedankt.
Thanks Dennis voor jouw fijne reactie :-)
Hij staat nu te pruttelen en t ruikt al heerlijk!! Ga de soep serveren bij de kerst brunch in leuke kleine kommetjes. Ben benieuwd wat de gasten er van gaan vinden. Voor ons deze soeo ook de eerste keer, maar we eten altijd home made, dus wij gaan t zeker lekker vinden
Wat leuk om te lezen! Ik hoop dat het gesmaakt heeft :-)
Onze lievelingssoep!
:-))
Staat te pruttelen. Morgen is mijn zus jarig en die is gek op paprika. Bak morgen nog kruidenbroodjes erbij en rooster wat kikkererwten.Dat wordt weer smullen!
\
Heerlijk zeg!