Sinds ik in maart ben gestopt met vlees eten deel ik steeds meer vegetarische recepten op de blog. Ik streef er naar om elke maandag een vegetarisch hoofdgerecht met jullie te delen. Ik ben trouwens heel benieuwd of jullie nog verzoekjes hebben voor vegetarische recepten. Je mag mij altijd een berichtje sturen en ik ga er dan zeker mee aan de slag. Vandaag deel ik het recept voor parelgort met groene asperges en feta. Kun je geen parelgort vinden dan kun je ook prima parelcouscous of gewone couscous gebruiken. Ik wilde dit voor 2 personen maken maar dat was toch iets te veel. Gelukkig kan je het prima bewaren in een bakje in de koelkast en heb ik er de volgende dag heerlijk van gesmuld bij de lunch. Dit gerecht eet je lauwwarm.

Wat heb je nodig voor dit vegetarische gerecht voor 3 personen?

  • 150 gram parelgort
  • half blokje groentebouillon
  • 100 gram doperwten (eventueel diepvries)
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram feta
  • een halve courgette, in blokje gesneden
  • 50 gram gerookte amandelen
  • peper naar smaak
  • olijfolie
  • balsamico siroop ter garnering

Hoe maak je het? 

  1. Kook de parelgort volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg hier tijdens het koken het halve bouillon blokje aan toe.
  2. Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Gril de groene asperges voor 10 minuten in een grillpan met een beetje olijfolie.
  3. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de stukjes courgette toe en bak dit voor zo’n vijf  minuten en breng op smaak met een beetje peper. Voeg nu de doperwten toe en laat deze nog twee minuten mee verwarmen.
  4. Roer het courgette mengsel door de de parelgort heen. Snijd de feta in blokjes en roer deze er ook doorheen.
  5. Verdeel de parelgort over de borden en leg hierop de gegrilde asperges.
  6. Garneer met de gerookte amandelen en wat balsamico siroop.

Eet smakelijk!

Groene asperges - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |