Vandaag op het menu een heerlijke vegan pasta met doperwten en spinazie. Dit keer geen recept van mij maar van Iris.

Hi, ik ben Iris. Ik ben Holistisch Health Coach en eigenaresse van mijn eigen coaching bedrijf Health for Happiness. Ik begeleid (voornamelijk) jonge vrouwen in het maken van gezonde(re) voedingskeuzes vanuit zelfliefde en zelfacceptatie. Want je gezond voelen is zoveel meer dan voldoende groente en fruit eten. Ik laat mijn cliënten ervaren hoe krachtig hun eigen gedachten zijn en dat je zelf de controle kunt pakken over je gezondheid.

Daarnaast ben ik een groot voorstander van een volwaardig, plantaardig eetpatroon. Het eten van zoveel mogelijk plantaardige producten is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar je draagt ook je steentje bij aan het behoud van de aarde en het beperken van dierenleed.

Sinds ik vorig jaar moeder ben geworden, heb ik meestal geen tijd om uren in de keuken te staan. Om die reden heb ik een e-book ontwikkeld, met 50 pagina’s aan gemakkelijke, plantaardige gerechten die binnen een mum van tijd op tafel staan.

Het recept van deze heerlijke, romige doperwten pasta is er daar een van en die deel ik graag met je:

Recept: pasta met doperwten en spinazie

 Wat heb je nodig voor 1 persoon? 

  • 75 gram pasta (ik gebruik bruine rijst pasta)
  • 2 eetlepels kokos- of sojayoghurt
  • handvol verse spinazie
  • sap van een halve citroen
  • een handvol doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

 Hoe maak je deze pasta? 

  1. Kook de pasta in 7 – 10 minuten beetgaar.
  2. Voeg de laatste paar minuten de bevroren doperwten aan dezelfde pan toe.
  3. Wanneer de pasta gaar is spoel je deze af en meng je de rest van de ingrediënten
  4. erdoorheen. Roer goed door.
  5. Serveer de pasta met bijvoorbeeld verse basilicum en zongedroogde tomaatjes.

 Eet smakelijk! 

Pasta met doperwten en spinazie - www.puursuzanne.nl

 Volg Iris via Facebook en Instagram 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)