Gisteren schreef ik  dat ik een maand vlees ga laten staan.Je vind de blog hier terug. Wat een fijne reacties heb ik van jullie ontvangen. Ik heb beloofd dat ik jullie veel inspiratie ga geven voor vegetarische recepten dus ben maar gelijk aan de slag gegaan. Vandaag deel ik een simpele pasta met broccoli en champignons. Deze pasta at ik gisteravond en dacht: Ik werk het gelijk uit zodat jullie dit ook snel kunnen eten. Ik gebruik zelf graag rijstpasta maar je kunt het ook prima met volkoren pasta maken. Ooh en hebben jullie nog verzoekjes voor vegetarische recepten? Dan hoor ik dat graag.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram pasta (ik ga zelf uit van 75 gram pasta per persoon)
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 150 gram kastanje champignons, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • olijfolie
  • ter garnering parmezaanse kaas, geraspte kaas of als je het gerecht vegan wil houden edelgist vlokken

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Kook of stoom de broccoli roosjes voor zo’n 2 minuten in een andere pan.
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper.
  4. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag, voeg dan het blikje tomatenpuree, een scheutje water, de Provençaalse kruiden en de balsamicoazijn toe. Roer dit goed door elkaar en laat dit een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Roer nu de pasta en broccoli er goed doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan zodat alles goed warm is. Garneer met kaas of edelgist vlokken.

Eet smakelijk!

Pasta met broccoli - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |