Ook vandaag staat er dus weer een heerlijke vega maaltijd op het menu! Dit gerecht is favoriet van mijn zus Yvonne: pasta met broccoli en champignons. Het is een makkelijke en voedzame maaltijd en lekker snel klaar. En ja daar hou ik van. Gezond eten moet gewoon makkelijk zijn. En je niet elke dag teveel tijd kosten.
Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de biowinkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken. De roomsaus breng ik op smaak met edelgistvlokken. Deze kun je online of bij de biowinkel kopen.
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
Pasta met broccoli en champignons
Ingrediënten
- 100 gram broccoli (diepvries)
- 100 gram kastanje champignons
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 100 ml plantaardige room bijvoorbeeld van Oatly
- 75 gram volkoren pasta
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 theelepels edelgistvlokken
- peper naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
- Kook de laatste 5 minuten, de broccoli mee met de pasta. Dit scheelt weer een pan ;-)
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de ui en de knoflook fijn.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
- Voeg nu de plantaardige room bij de champignons. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer hier de edelgistvlokken doorheen. En verwarm dit nog zo’n halve minuut.
- Doe de pasta op een bord en meng dit met de roomsaus.
- Garneer met de (geroosterde) pijnboompitten.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023