Ook vandaag staat er dus weer een heerlijke vega maaltijd op het menu! Deze pasta is de favoriet van mijn zus Yvonne. Het is een makkelijke en voedzame maaltijd en lekker snel klaar. En ja daar hou ik van. Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de biowinkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken. De pasta roomsaus breng ik op smaak met edelgistvlokken. Deze kun je online of bij de biowinkel kopen.

Recept: Pasta met broccoli en champignons
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 100 gram broccoli (diepvries)
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 100 ml plantaardige room (ik gebruik room van Oatly te koop bij o.a Albert Heijn)
  • 75 gram volkoren pasta
  • peper naar smaak
  • olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboonpitten
  • 2 theelepels edelgistvlokken

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Kook de laatste 5 minuten, de broccoli mee met de pasta. Dit scheelt weer een pan ;-)
  3. Snijd de champignons in plakjes en snijd de ui en de knoflook fijn.
  4. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
  5. Voeg nu de plantaardige room bij de champignons. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer hier de edelgistvlokken doorheen. En verwarm dit nog zo’n halve minuut.
  6. Doe de pasta op een bord en  meng dit met de roomsaus.
  7. Garneer met de (geroosterde) pijnboompitten.

    Pasta met broccoli - www.puursuzanne.nl
Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten