Pasta met champignons is altijd een goed idee. Vandaag staat deze dan ook op het menu. Volgens mij hebben jullie het al wel door, maar ik ben echt dol op champignons. Deze zorgen voor een lekkere bite in de pasta. En sinds ik geen vlees meer eet, gooi ik champignons het liefst door elk gerecht.
Deze pasta met champignons is ontstaan met restjes uit de koelkast en was zo’n succes, dat ik dit gerecht bijna wekelijks maak. Het is erg makkelijk en snel klaar. En ja daar hou ik van. Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de biowinkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken. Ter garnering van deze pasta gebruik ik edelgistvlokken. Edelgistvlokken kun je online of bij de biowinkel kopen. Geen zin in edelgistvlokken en eet je niet 100% plantaardig? Dan kun je deze pasta ook garneren met parmezaanse kaas.
Vegan pasta met champignons
Ingrediënten
- 150 gr volkoren pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr champignons
- 1 rode punt paprika
- 1/2 courgette
- 100 ml plantaardige room (ik gebruik room van Oatly te koop bij o.a Albert Heijn)
- 2 eetlepels pijnboompitten ter garnering
- olie om in te bakken
Instructies
- Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En ik doe er altijd een snufje zout bij.
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de paprika, de courgette, de ui en de knoflook fijn.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak de champignons kort aan en voeg dan de courgette toe. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
- Voeg daarna de stukjes paprika toe en bak deze mee.
- Voeg nu de plantaardige room toe. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
- Verdeel de pasta over twee borden en schep het groentemengel erover heen.
- Garneer met de geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken of als je niet plantaardig wilt eten met wat parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.
- Makkelijke komkommer salade - 01/06/2023
- Zelf groene ijsthee maken - 01/06/2023
- Waar moet je op letten bij het kopen van een bh? - 31/05/2023
lekker recept ik heb het samen met mijn moeder uitgeprobeerd en ik ga het zeker vaker maken:)
Aaah zo leuk om te lezen!