Pasta is altijd een goed idee. Vandaag deel ik een heerlijk recept voor vegan pasta met champignons. Volgens mij hebben jullie het wel door, maar ik ben echt dol op champignons. Deze zorgen voor een lekkere bite in de pasta. En sinds ik geen vlees meer eet, gooi ik champignons het liefst door elk gerecht. Deze pasta met champignons is ontstaan met restjes uit de koelkast en was zo’n succes, dat ik dit gerecht bijna wekelijks maak. Het is erg makkelijk en snel klaar. En ja daar hou ik van. Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de biowinkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken. Ik garneer deze pasta met edelgistvlokken. Edelgistvlokken kun je online of bij de biowinkel kopen. Geen zin in edelgistvlokken en eet je niet 100% plantaardig? Dan kun je deze pasta ook garneren met parmezaanse kaas.

Pasta met champignons en courgette

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 rode puntpaprika
  • halve courgette
  • 100 ml plantaardige room (ik gebruik room van Oatly te koop bij o.a Albert Heijn)
  • peper naar smaak
  • twee eetlepels pijnboompitten ter garnering
  • olie om in te bakken

Hoe maak je deze pasta?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Snijd de champignons in plakjes en snijd de paprika, de courgette, de ui en de knoflook fijn.
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak de champignons kort aan en voeg dan de courgette toe. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
  4. Voeg daarna de stukjes paprika toe en bak deze mee.
  5. Voeg nu de plantaardige room toe. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
  6. Verdeel de pasta over twee borden en schep het groentemengel erover heen.
  7. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken of als je niet vegan bent wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Pasta met champignons - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur