Pasta is altijd een goed idee! Vandaag wil het recept voor een voedzame pasta met doperwten met je delen.

Een gezonde en voedzame maaltijd maak ik in een gezonde pan. Namelijk de pannen van GreenPan. Al 15 jaar is GreenPan dé pionier op het gebied van PFAS-vrij koken. Zij zetten zich in voor een gezonde en duurzame keuken en spelen hierin een voortrekkersrol.

PFAS-vrij koken

De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit is een verzamelnaam voor een groep zogeheten ‘eeuwigdurende chemicaliën’ die onder andere tijdens de productie van traditionele anti-aanbakpannen terechtkomen in de lucht, de grond en onze voedselketen. Deze stoffen wil je liever niet in je lijf en in je eten hebben.

En daarom staan de pannen van GreenPan uit de Mayflower collectie al een tijdje in mijn keukenkast. Met deze Scandinavisch geïnspireerde collectie haal je een vleugje kleur en een flinke portie gezelligheid in de keuken.

De koekenpan die ik  gebruik voor de groenten heeft net zoals de andere pannen een dikke bodem in gesmeed aluminium en een Thermolon Infinity Pro keramische anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat mijn maaltijden niet aankoeken. Je zet hiermee moeiteloos de lekkerste gerechten op tafel.

Kook jij al PFAS-vrij? 

Greenpan

 
Recept: pasta met doperwten

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gram volkoren pasta
  • teentje knoflook
  • 200 gram champignons
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram doperwten (kan ook diepvries)
  • 90 gram plantaardige crème fraîche
  • peper naar smaak
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • pijnboompitten

Hoe maak je de pasta? 

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook en de champignons fijn.
  3. Verhit een klein beetje olie in de koekenpan en bak hierin de champignons en de knoflook aan. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de spinazie fijn en bak deze zo’n twee minuten mee totdat de spinazie geslonken is.
  5. Voeg de doperwten toe en verwarm deze twee minuten mee.
  6. Schep nu de crème fraîche erdoor heen en voeg daarna de edelgist vlokken toe. Roer dit goed door elkaar en laat nog 1 minuut op het vuur staat tot het goed warm is geworden.
  7. Schep de gekookte pasta op het bord en schep het doperwtenmengsel er op en garneer met pijnboompitten.

Eet smakelijk! 

Pasta met doperwten

*Deze blog is geschreven in samenwerking met GreenPan.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)