Makkelijke recepten voor het avondeten, ik hou daarvan. Koken is leuk, maar na een drukke werkdag moet het eten gewoon snel op tafel staan. Deze pasta met spinazie is zo’n makkelijk recept wat binnen 20 minuten op tafel staat. Vaak wordt pasta met spinazie gecombineerd met spekjes. Maar wat als je vegetariër of veganist bent? Ik wil niet altijd in mijn gerechten vleesvervangers gebruiken. Ik ben blij dat er steeds meer vleesvervangers te koop zijn in de supermarkt, maar ik wil dit niet elke dag eten.
Ik vind zongedroogde tomaten, de perfecte vanger voor spekjes. De smaak is anders maar het zorgt net als spekjes voor een heerlijke bite in dit pastagerecht. Deze pasta maak ik met plantaardige room en edelgistvlokken zodat het helemaal plantaardig is en ook geschikt is voor mensen met een lactose intolerantie. Eet je wel zuivel? Dan kun je in plaats van edelgistvlokken, de pasta garneren met parmezaanse kaas.
Recept: pasta met spinazie
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 150 gram (glutenvrije) pasta
- 300 gram spinazie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 100 ml plantaardige kookroom, ik gebruik de kookroom van oatly
- 50 gram zongedroogde tomaten, heel fijn gesneden.
- 20 gram pijnboompitten
- edelgistvlokken
- olie om in te bakken
Hoe maak je deze pasta met spinazie?
- Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf glutenvrije pasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
- Zet een wok of grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg nu de fijngesneden zongedroogde tomaten en de spinazie toe. En wok dit voor zo’n twee minuten mee. Voeg nu de plantaardige room toe en roer het goed door elkaar. Laat het daarna zo’n twee minuten op laag vuur staan en breng op smaak met een beetje peper.
- Roer nu de pasta er goed doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan zodat alles goed warm is.
- Schep de pasta op twee borden. Garneer met edelgistvlokken en geroosterde pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Ziet er heel lekker uit, slim ook die edelgistvlokken voor de kaassmaak! Ga deze snel even proberen hmmm.
Wij eten dit echt bijna elke week. Zo lekker en snel gemaakt na een drukke werkdag!
We doen edelgistvlokken door de saus en nog wat snoeptomaatjes in kwarten, en dan zelfgemaakte ‘parmesan’ als topping. Thanks voor je goede recept!
Aaah fijn dat het zo goed in de smaak valt! En klinkt heerlijk met de zelfgemaakte parmesan :-D