Makkelijke recepten voor het avondeten, ik hou daarvan. Koken is leuk, maar na een drukke werkdag moet het eten gewoon snel op tafel staan. Deze pasta met spinazie is zo’n makkelijk recept wat binnen 20 minuten op tafel staat. Vaak wordt pasta met spinazie gecombineerd met spekjes. Maar wat als je vegetariër of veganist bent? Ik wil niet altijd in mijn gerechten vleesvervangers gebruiken. Ik ben blij dat er steeds meer vleesvervangers te koop zijn in de supermarkt, maar ik wil die niet elke dag eten.

Ik vind zongedroogde tomaten, de perfecte vanger voor spekjes. De smaak is anders maar het zorgt net als spekjes voor een heerlijke bite in dit pastagerecht. Deze pasta maak ik met plantaardige room en edelgistvlokken zodat het helemaal plantaardig is en ook geschikt is voor mensen met een lactose intolerantie. Eet je wel zuivel? Dan kun je in plaats van edelgistvlokken, de pasta garneren met parmezaanse kaas.

Recept: pasta met spinazie

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram (glutenvrije) pasta
  • 300 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 100 ml plantaardige kookroom, ik gebruik de kookroom van oatly
  • 50 gram zongedroogde tomaten, heel fijn gesneden.
  • 20 gram pijnboompitten
  • edelgistvlokken
  • olie om in te bakken

Hoe maak je deze pasta met spinazie?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf glutenvrije pasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
  3. Zet een wok of grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg nu de fijngesneden zongedroogde tomaten en de spinazie toe. En wok dit voor zo’n twee minuten mee. Voeg nu de plantaardige room toe en roer het goed door elkaar. Laat het daarna zo’n twee minuten op laag vuur staan en breng op smaak met een beetje peper.
  5. Roer nu de pasta er goed doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan zodat alles goed warm is.
  6. Schep de pasta op twee borden. Garneer met edelgistvlokken en geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk! 

Pasta met spinazie - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur