Een aantal jaar geleden woonde ik, Ellen gezellig naast mijn zus. Regelmatig kookte we voor elkaar. Haar specialiteit was de pasta met spruitjes, roomkaas en spekjes. Meestal kookte ze teveel en nam ik dan een heerlijk bakje mee naar huis. Inmiddels wonen we beide ergens anders en eet ik volledig plantaardig en zij vegetarisch. Daarom besloot ik samen met Yvonne dit gerecht plantaardig te maken. Ik kan je vertellen dat is heel goed gelukt en daarnaast is het ook nog een heel makkelijk te maken. Door de smaken is dit gerecht heerlijk voor de wintermaanden, zowel voor de lunch als heerlijk voor het avondeten.

Recept: Pasta met spruitjes en vegan spekjes

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • olie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • sjalotje
  • 100 gram vegan (of vegetarische) spekjes
  • 350 gram schoongemaakte spruitjes
  • 150 gram volkoren penne
  • 150 gram haverspread (huismerk AH of anders Oatly)
  • 75 gram gebroken walnoten
  • Peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Snijd de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
  3. Fruit de sjalot en teentjes knoflook met een beetje olie of plantaardige boter in de pan.
  4. Voeg hierbij de vegan spekjes en bak dit lichtjes op en zet daarna op een laag vuur.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Kook de spruitjes in circa 9 minuten beetgaar.
  7. Voeg nu de afgekookte penne en spruitjes bij de sjalot, knoflook en spekjes.
  8. Voeg in delen de plantaardige spread toe.
  9. Voeg de gebroken walnoten toe.
  10. Voeg peper naar smaak toe.
  11. Laat dit zachtjes ca. 2 minuten opstaan.

Pasta met spruitjes en vegan spekjes | vegan recept | recept met spruitjes | puur suzanne

Foto’s: YvonNetwork¬†

Smakelijk!

Wil je de recepten en artikelen van Puur Suzanne in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.