De Nederlandse zomer laat ons in de steek. Het plan was om heel veel zomerse recepten te maken in juli en augustus maar het mooie weer was er helaas niet altijd en bleven mijn recept ideeën ook een beetje liggen. Maar vandaag heb ik er toch weer eentje voor jullie. Deze pastasalade met cherrytomaten en mozzarella maakte ik het op een zonnige zondag toen mijn moeder haar verjaardag vierde. Mijn moeder organiseerde een barbecue met de hele familie en ik maakte de salades. Ik hoop dat als dit recept online komt het heel mooi zomerweer is en dat je vanavond lekker buiten kunt eten. En anders bewaar je het recept voor een andere dag wanneer de zon wel schijnt.

Wat heb je nodig voor 1 grote kom salade voor zo’n 8 personen (als bijgerecht)?

  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram volkoren pasta
  • 150 gram mozzarella bolletjes
  • theelepel suiker of honing
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • een handje verse basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze pasta salade?

  1. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Doe deze in een kom en meng met drie eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, een klein beetje peper en een theelepel suiker of honing.
  2. Kook de pasta zoals aangeven op de verpakking met eventueel een snufje zout.
  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
  4. Spoel de pasta af onder koud stromend water in een vergiet.
  5. Doe de pasta in een grote schaal en roer er een eetlepel goede olijfolie doorheen.
  6. Meng nu de tomaten (inclusief de dressing) en de mozzarella door de pasta heen.
  7. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en de verse basilicum.

Geniet ervan!

 

Pastasalade - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |