Yeah de zomer is terug. Het was vorige week al heerlijk zomers weer en ik kreeg spontaan zin in allerlei zomerse salades. Voor de komende dagen is er ook heerlijk weer voorspeld dus de hoogste tijd om nieuwe salade recepten te delen Ik liep vorige week in de net geopende nieuwe Lidl winkel in Oss en nam daar het zomerfeest boekje mee naar huis. Ik neem regelmatig als ik boodschappen bij de Lidl doe, de boekjes met recept inspiratie mee. Heerlijk om na het boodschappen even op de bank te zitten met zo’n boekje en een kopje koffie. Zo doe ik altijd weer nieuwe ideeën op. En zo ontstond ook het idee voor deze heerlijke pastasalade met tonijn. Ik moest daarna wel weer terug naar de supermarkt om een aantal ingrediënten te halen. Ach zo blijf je als foodblogger voldoende in beweging.

Ik heb aan deze pastasalade wel mijn eigen draai gegeven en die versie deel ik vandaag graag met jullie. De recepten uit het zomerboekje kun je trouwens ook online bekijken. De recepten vind je hier terug. Deze pastasalade is heerlijk als lunch maar zal ook goed smaken tijdens een avondje BBQen. Door een peer aan deze pastasalade toe te voegen wordt het een heerlijke frisse zomerse salade. De ingrediënten voor deze pastasalade zijn allemaal te koop bij de Lidl. Dit bewijst dat gezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

Wat heb je nodig voor een pastasalade met tonijn voor 4 personen?

  • 200 gram penne pasta (eventueel volkoren)
  • 1 prei
  • 1 peer
  • 1 blik tonijn, (in water 185 gram)
  • 10 groene olijven
  • eetlepel kappertjes
  • twee eetlepels mayonaise
  • twee theelepels balsamico azijn
  • peper naar smaak
  • eetlepel olijfolie
  • 75 gram pecannoten, (ongebrand en ongezout)
  • 50 gram rucola sla

Hoe maak je deze pastasalade?

  1. Snij de prei in dunne ringen en spoel de prei in een vergiet schoon.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hier een snufje zout aan toe. Kook de preiringen de laatste minuut mee met de pasta. Spoel de pasta en prei af onder koud stromend water in een vergiet.
  3. Was de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes van 2 centimeter. Snij de olijven in ringetjes.
  4. Laat het blik tonijn uitlekken en doe de tonijn in een schaal. Meng de tonijn met de mayonaise en de balsamico azijn en breng op smaak met peper. Prak nu de kappertjes erdoorheen. Roer daarna de blokjes peer en de olijven erdoorheen.
  5. Doe de pasta in een grote schaal en roer er een eetlepel goede olijfolie doorheen.
  6. Meng daarna de tonijnsalade er goed doorheen. Garneer met de pecannoten en rucola sla.

Geniet ervan!

pastasalade - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)