Sorry, maar ik kan mij echt niet inhouden wat betreft het delen van kerstrecepten. Vandaag op het menu een heerlijke pastinaaksoep. Een heerlijk smaakvol voorgerecht.
Het is verstandig om alvast wat recepten te oefenen zodat je tijdens de kerstdagen zeker weet dat het gerecht niet kan mislukken. Dat scheelt een heleboel stress en weet je zeker dat jij jouw gasten iets lekkers voorschotelt. En daarom wil ik de recepten ook al met jullie delen. Als ik de recepten de laatste dagen voor kerst met jullie deel hebben jullie er volgen mij niks meer aan.
De pastinaaksoep kun je prima in de ochtend al voorbereiden. Je hoeft de soep dan alleen ‘avonds nog even op te warmen. Ik garneer de soep met zelfgemaakte croutons. Het recept vind je hier. Ik laat alleen de Provençaalse kruiden dit keer weg. De croutons kun je ook op kerstochtend al maken. Bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel zodat deze ‘avonds nog lekker knapperig zijn.
Het recept is voor 4 tot 6 personen. Het ligt er aan of je de soep in kleine kommen serveert of dat je de gasten een flink bord soep voorschotelt.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met het recept voor de pastinaaksoep. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: pastinaaksoep
Wat heb je nodig voor 4 -6 personen?
- 600 gram pastinaken, geschil en in stukken
- 1,2 liter champignon bouillon, je kunt hier bouillonblokjes voor gebruiken
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- ter garnering zelfgemaakte croutons en wat verse peterselie
- twee eetlepels olijfolie
Hoe maak je deze soep?
- Schil de pastinaken en snijd in blokken. Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui zo’n 5 minuten aan.
- Voeg nu de knoflook en de stukken pastinaak toe en bak dit zo’n 3 minuten aan.
- Voeg de champignonbouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en kook dit voor 15 minuten. Check of de pastinaken goed zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe als je de soep wat te dik vindt.
- Serveer de soep in mooie kommen of borden. Garneer met de zelfgemaakte croutons en wat verse peterselie.
Op een smakelijke kerst!
Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Lijkt me echt super lekker! Ik ga dit recept stiekem vandaag al maken in plaats van met de kerstdagen :-)
Groot gelijk! Geniet ervan.