In september was ik een week op vakantie in Zakynthos. Naast de Griekse keuken kan je er ook goed Italiaans eten. Deze vegetarische pasta met champignons heb ik daar gegeten. Ik vond dat zo lekker dat ik dacht dit maak ik thuis na. En ik vond het zo goed gelukt dat het mij leuk leek om met jullie te delen. Het is echt een makkelijke snelle pasta. Ideaal dus als je niet veel tijd of zin hebt om te koken.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 50 – 75 gram ongekookte volkoren penne
  • 50 gram kastanje champginons
  • 50 gram gele courgette (ca. 1/4 deel van een hele)
  • 50 gram babyspinazie
  • een teentje knoflook
  • half sjalotje
  • 40 gram boursin met knoflook en kruiden (half pakje)
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je deze pasta?

  1. Snijd de champignons, courgette, en het sjalotje fijn.
  2. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Doe in een pan een scheutje olie en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg nu de champignons en de courgette. Bak dit in zo’n 5 minuten gaar.
  4. Voeg de spinazie toe en roerbak dit 1 minuut mee.
  5. Voeg de gekookte penne samen met de boursin toe aan het groentemengsel en laat dit nog ca. 2 min op het vuur staan.

Eet smakelijk!

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

houdt van | ontbijt op bed | bakken | yoga | muziek | reizen | festivals | bloggen | schrijven | - piekert soms te veel -
social