Hi! Ik ben Eefje, 24 jaar en kom uit het prachtige Leiden. Ik ken Suzanne in eerste instantie via Instagram, later zijn we elkaar ook gaan volgen op Twitter. Daar bleek dat wij regelmatig bij dezelfde concerten te vinden zijn en dat wij beide dol zijn op de muziek van oa Ben Howard, Douwe Bob & Kensington.

Ik heb eigenlijk geen idee hoe oud ik was toen mijn liefde voor koken en bakken begon. Mijn liefde voor bakken was er wel als eerst. Ik weet nog dat ik bijna ieder weekend aan het smeken was bij mijn moeder om een cake te mogen bakken. Vaak was het antwoord nee. Hoewel dat toen een stomste antwoord was dat er bestond kan ik het nu heel goed begrijpen haha. Wat een troep maakte ik ervan en opruimen ho maar! In de 2de klas van de middelbare school was ik er al over uit dat ik heel graag de banketbakkers opleiding wou gaan doen.

Zo geschiede. Echt de 2 leukste schooljaren ooit! Ik deed wat ik leuk vond en ik was er nog best goed in ook, topcombi! Tijdens die 2 schooljaren heb ik ook stage mogen lopen bij 2 top patisserieën. Patisserie Jarreau in Den Haag en patisserie Huize van Wely in Noordwijk. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog veel aan wat ik daar geleerd heb.

Over ongeveer 2 maanden bestaat mijn Instagram account 1 jaar. Daar begon het allemaal mee. Ik deelde mijn food creaties al graag maar nu heb ik ook iets om dat op een leuke manier te kunnen doen. Al snel kwam ik erachter dat het fotograferen van eten ook echt super leuk is! Toen der tijd had ik ook een blog waarop ik verhalen over avonturen en belevenissen schreef. Als snel plaatste ik daar ook recepten op van mijn goed gelukte improvisaties uit de keuken. Ongeveer 3 maanden geleden dacht ik dit kan allemaal mooier. Ik heb een goede vriend die helemaal thuis is in het maken van websites gevraagd om er eentje voor mij te maken. Nu ongeveer 2 maanden geleden is mijn site eefsfood.nl online gegaan.
Ik ben er heel blij mee en stiekem ook wel een beetje trots op. Ik heb niet echt een vaste bak style. Ik experimenteer regelmatig met gezonde en alternatieve dingen wat vaak lekker uitpakt. Maar ik maak ook graag kunstwerkjes met lekker ouderwets boter, bloem, slagroom & suiker. Recepten van beiden en gerechten zoals soep of groenten frietjes kun je vinden op mijn site. Ik hoop dat ik jou kan laten zien dat koken en bakken echt niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. En je te inspireren om het zelf te gaan doen. Het recept dat ik hier met jullie deel is voor een peren-kaneel cake. Heel makkelijk te maken. Een gevalletje easypeasy. Succes!

Dit heb je nodig:

blender, springvorm (15cm), bakpapier, oven, mengkom, spatel, steelpannetje

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram gemalen havermout
  • 50 gram kokosolie
  • 2 peren (goed rijp)
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels agave siroop
  • 3,5 theelepels ceylon kaneel
  • 1 theelepels baking soda
  • mespuntje zout
  • 3 vers of gedroogde vijgen in plakjes

 

Zo maak je het!

1. Vet eerst het bakblik in en bedek de bodem met bakpapier. Zet ook alvast de oven aan op 180 graden.

2. Meng het amandelmeel samen met de baking soda en havermout.

3. Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd in kleinere stukken en doe de peer dan samen met de eieren, agave siroop, kaneel en het zout in de blender. Laat draaien tot je een mooi glad mengsel hebt.

4. Giet dit in een mengkom en doe hier dan ook de gesmolten kokosolie bij. Als dat door elkaar is gemengd kun je het melen mengsel toevoegen. Spatel dit net zo lang tot je een mooi glad beslag hebt.

5. Giet het mengsel in het bakblik en decoreer met de plakjes vijg. Bak de cake af voor ongeveer 45-50 minuten. Voor de zekerheid check ik het toch altijd even met een saté prikker. Aan te raden want elke oven is anders.

Eet smakelijk!

 

Als je een keer een recept van mij maakt en deze deelt op Instagram wil je mij (@eefsfood) dan taggen in de foto? Zo kan ik het veel makkelijker terug vinden. Dankjewel! 

Liefs, 

Eef

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.