Hi! Ik ben Eefje, 24 jaar en kom uit het prachtige Leiden. Ik ken Suzanne in eerste instantie via Instagram, later zijn we elkaar ook gaan volgen op Twitter. Daar bleek dat wij regelmatig bij dezelfde concerten te vinden zijn en dat wij beide dol zijn op de muziek van oa Ben Howard, Douwe Bob & Kensington.
Ik heb eigenlijk geen idee hoe oud ik was toen mijn liefde voor koken en bakken begon. Mijn liefde voor bakken was er wel als eerst. Ik weet nog dat ik bijna ieder weekend aan het smeken was bij mijn moeder om een cake te mogen bakken. Vaak was het antwoord nee. Hoewel dat toen een stomste antwoord was dat er bestond kan ik het nu heel goed begrijpen haha. Wat een troep maakte ik ervan en opruimen ho maar! In de 2de klas van de middelbare school was ik er al over uit dat ik heel graag de banketbakkers opleiding wou gaan doen.
Zo geschiede. Echt de 2 leukste schooljaren ooit! Ik deed wat ik leuk vond en ik was er nog best goed in ook, topcombi! Tijdens die 2 schooljaren heb ik ook stage mogen lopen bij 2 top patisserieën. Patisserie Jarreau in Den Haag en patisserie Huize van Wely in Noordwijk. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog veel aan wat ik daar geleerd heb.
Dit heb je nodig:
blender, springvorm (15cm), bakpapier, oven, mengkom, spatel, steelpannetje
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram gemalen havermout
- 50 gram kokosolie
- 2 peren (goed rijp)
- 2 eieren
- 5 eetlepels agave siroop
- 3,5 theelepels ceylon kaneel
- 1 theelepels baking soda
- mespuntje zout
- 3 vers of gedroogde vijgen in plakjes
Zo maak je het!
1. Vet eerst het bakblik in en bedek de bodem met bakpapier. Zet ook alvast de oven aan op 180 graden.
2. Meng het amandelmeel samen met de baking soda en havermout.
3. Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd in kleinere stukken en doe de peer dan samen met de eieren, agave siroop, kaneel en het zout in de blender. Laat draaien tot je een mooi glad mengsel hebt.
4. Giet dit in een mengkom en doe hier dan ook de gesmolten kokosolie bij. Als dat door elkaar is gemengd kun je het melen mengsel toevoegen. Spatel dit net zo lang tot je een mooi glad beslag hebt.
5. Giet het mengsel in het bakblik en decoreer met de plakjes vijg. Bak de cake af voor ongeveer 45-50 minuten. Voor de zekerheid check ik het toch altijd even met een saté prikker. Aan te raden want elke oven is anders.
Eet smakelijk!
Als je een keer een recept van mij maakt en deze deelt op Instagram wil je mij (@eefsfood) dan taggen in de foto? Zo kan ik het veel makkelijker terug vinden. Dankjewel!
Liefs,
Eef
Gastredacteur
Latest posts by Gastredacteur (see all)
- Waarom je koolhydraten niet helemaal moet schrappen - 20/02/2019
- 5 dingen waarmee je je immuunsysteem verzwakt - 01/02/2019
- 5 tips hoe je zorgt voor een betere work-life balance - 25/01/2019
Wauw, die ziet er echt waar heerlijk uit!
Jum, dit ziet er heeerlijk uit!
Dit ziet er heerlijk uit!
Wat leuk dat je jouw passie hebt gevolgd en de opleiding daadwerkelijk bent gaan doen. Ben benieuwd naar jouw instagram account!
Ziet er heerlijk uit! Heb net even gekeken op je website, maar je baksels /foto’s zien er allemaal mooi uit! Gaaf dat je zoveel van bakken houdt!
Dag Eefje, dit ziet er heerlijk uit, maar had je dan geen zure tegenhanger nodig voor je baking soda? Mij is geleerd dat je altijd iets zuur moest toevoegen om de baking soda zijn werk te laten doen, appelazijjn, citroensap, kwark of yoghurt? Hoe kan het anders zo mooi rijzen? Lut
Dag Lut,
Ik geloof je direct maar ik hou die regel niet aan. Wel eens wat vaags over gehoord maar nooit concreet. Ik gebruik het vaak en het volume van die cake wordt er altijd mooi van.
Groetjes,
Eefje.
Dankje Eefje, ga het ook eens meer zonder zuur proberen, zien wat het geeft!
Leuk! Hoe kan ik je volgen… je tecepten en wetenswaardigheden volgen?
Anne, je kan mij volgen op Instagram @eefsfood. Op Facebook kan je mij ook vinden onder de naam eefsfood. En mijn website is http://www.eefsfood.nl
Groetjes,
Eef
Ziet er erg lekker uit! Gedroogde vijgen zijn lekker en gezond :)
Dit lijkt me zo lekker!!
Is het ook Julie!
Heerlijk! Ik heb de cake gemaakt en was toen ik het beslag zag (heel vloeibaar) een beetje bang dat het vochtig zou blijven maar hij is echt lekker geworden. Ik heb de agavesiroop vervangen door 2 lepels honing en 2 lepels ahornsiroop.