Ja weer een recept met chocolade. Ik ben er dol op. De bounty’s zijn een groot succes op mijn blog. En ja ik wilde toch ook aan de slag met een andere candybar. Snickers vind ik namelijk ook erg lekker. De combinatie van pinda’s en chocolade: Mmmmm. Ik maakte deze candybars dus met  pindakaas en pure chocolade. Ik vind ze echt super lekker en veel beter dan die kant en klare candybars. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met dit recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Wat heb je nodig voor 18 bonbons?

keukenmachine, aluminium kom, pan, vriezer

  • 12 dadels, zonder pit
  • 2 grote eetlepels pindakaas (zonder suiker)
  • 60 gram amandelen
  • 75 gram pure chocolade (minimaal 75%) je zou ook rauwe cacao poeder kunnen mengen met gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

  1. Doe de dadels samen met de amandelen in de keukenmachine en maal deze tot broodkruim, voeg daarna de pindakaas toe en meng dit tot een plakkerige massa.
  2. Maak van de plakkerige massa ovale vormpjes een beetje zoals een candybar is en druk deze goed aan. Leg ze op een bord met aluminiumfolie. Zet het bord minimaal 20 minuten in de vriezer.
  3. Breek de chocolade in stukken, en doe deze in de aluminium kom. Zet de kom op een pan met kokend water, roer met een houten lepel erdoor heen totdat alle chocolade goed gesmolten is. Haal de kom van het vuur. Rol de pindakaas vormpjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.
  4. Leg ze terug op het bord zet voor 30 minuten in de vriezer. Laat ze uitharden in de koelkast. Daarna bewaren in de koelkast.

 ENJOY!

snickers - www.puursuzanne.nl

snickers - www.puursuzanne.nl

Smullen maar!

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)