Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Een simpel gerecht met rauwe vis in blokjes en wat groente. Poke bowl is een veramerikaanste versie van dit gerecht, waarbij de verse vis wordt geserveerd met verschillende losse ingrediënten die wat betreft smaak goed bij elkaar passen. In een Poké bowl zit jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten en meestal sojasaus. Vorige zomer heb ik heel veel van deze lekkere kommen voorbij zien komen op Instagram. Ook zijn er al verschillende poke bowl restaurants geopend in Nederland. Ik loop soms een beetje achter, want heb nog steeds niet mijn favoriete poke bowl gedeeld op Puur Suzanne. Het is nu daarom echt de hoogste tijd dat ik mijn favoriete poke bowl met jullie deel.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

twee kommen

  • 150- 200 gram rauw tonijn (ga hiervoor naar een goede viswinkel)
  • 150 gram zeewiersalade
  • halve avocado, in blokjes gesneden
  • kwart komkommer, fijn gesneden
  • 100 gram rijst
  • 100 gram sojabonen
  • halve theelepel gemberpoeder
  • sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • eetlepel sesamzaadjes

 

Hoe maak je deze poke bowl?

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en meng dit met een theelepel mayonaise, een halve theelepel gemberpoeder en een eetlepel sojasaus. Verdeel de rijst over twee kommen en laat goed afkoelen.
  2. Snijd de komkommer en de avocado in stukjes. Ook staat het erg leuk om de komkommer in slierten te snijden met een kaasschaaf.
  3. Snijd de tonijn in blokjes en meng met twee eetlepels soja saus, het sap van de limoen en de sesamzaadjes.
  4. Schep nu de sojabonen, de zeewiersalade, de komkommer, de tonijn en de avocado bij de rijst. Garneer eventueel nog met wat sojasaus en sesamzaadjes.

Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)