De herfst is het seizoen van de pompoen. Je kunt ze op dit moment bij heel veel winkels kopen. Als je kiest voor de Hokkaido pompoen je weet wel die kleine oranje biologische pompoenen die nu overal te koop zijn hoef je die niet eens te schillen. Dit maakt pompoensoep maken een stuk makkelijker. Gebruik je een andere pompoensoort. Schil dan de pompoen met een dunschiller. Ook kun je bij veel supermarkten pompoenblokjes in het vriesvak vinden. Ideaal toch?

Dit recept verscheen eerder in: Klein wonen magazine.

 Recept: pompoensoep 

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?

soeppan

  • 450 gram pompoen
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • twee theelepels kerriepoeder
  • 100 gram wortelen, in stukjes
  • 700 ml groentebouillon
  • Eventueel kun je er nog een klein beetje plantaardige room of kokosmelk toevoegen

Hoe maak je de pompoensoep?

  1. Snijd allereerst de pompoen in blokjes. Doe dit door eerst pompoen in schijven te snijden en de pitten en de draden te verwijderen. Hierna kun je het in blokje snijden. De schil kan eraan blijven als je kiest voor de Hokkaido pompoen.
  2. Zet een grote soeppan op het vuur. Verwarm hierin een eetlepel olie en fruit hierin de ui aan. Voeg de rode peper in stukjes toe. En voeg de kerriepoeder toe. Bak dit even kort mee.
  3. Doe de blokjes pompoen en stukken wortel erbij. En bak de groenten even kort mee.
  4. Voeg de bouillon eraan toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het in zo’n 30 minuten doorkoken. De pompoen moet lekker zacht worden.
  5. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Je kunt eventueel nog wat kokosmelk of plantaardige room toevoegen.

Ook erg lekker met zelfgemaakte croutons.

Geniet ervan!

Pompoensoep

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Latest posts by Suzanne (see all)