Soms heb je wel eens van die ontbijtjes die je het liefst elke ochtend eet. Dat heb ik met dit havermout ontbijtje. Ik kan het wel zeven dagen achter elkaar eten zonder dat het me gaat vervelen. Daarnaast sport ik graag ’s ochtends en dit geeft me veel energie. Zo kan ik anderhalf uur flink knallen zonder me slap te voelen.

Door bevroren banaan aan je ontbijt toe te voegen krijg je zo’n heerlijk zomers gevoel. Want banaan dat smelt op je tong smaakt als bananenijs, wie wil dat nu niet? Daarnaast voeg ik er altijd wat cacao poeder aan toe, niet alleen voor de lekkere smaak maar ook omdat het goed is voor je lichaam. Cacao bevat namelijk trypofaan, een aminozuur dat zorgt voor de aanmaak van serotonine in je lichaam. Serotonine bevorderd je humeur en zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress. Daarom worden we dus altijd zo vrolijk van chocolade. Door wat noten en geroosterde kokoschips toe te voegen krijgt de havermoutpap een heerlijke crunch. De perfecte start van je dag!

Wat heb je nodig?

Pannetje

  • 40 gram havervlokken
  • 1 afgestreken eetlepel cacao
  • ½ bevroren banaan
  • 220 ml water
  • klein handje ongezouten noten
  • 1  eetlepel geroosterde kokoschips
  • Optioneel: 1 theelepeltje maple syrup of honing

Hoe maak je het?

  1. Zorg er voor dat je de bevroren banaan uit de vriezer haalt net voordat je de havermout gaat koken. Zo wordt de banaan wat zachter en makkelijker om te snijden.
  2. Doe de havermout met de cacao en het water in een pannetje en zet deze op het vuur. Roer het af en toe even door, na ongeveer 5 minuten koken wordt het een dikkere pap. Als de pap dik genoeg is voor jou (hoe langer je kookt, hoe dikker de pap) doe je het in een kommetje.
  3. Snijd daarna de banaan in dunne plakjes en voeg deze toe met de noten en geroosterde kokoschips.

Tip: Dit ontbijtje is voor de diehard pure chocolade liefhebbers. Voeg een theelepel honing of maple syrup toe tijdens het koken voor een iets zoetere smaak.

Mmmm smullen! Een goed begin van de dag!

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social