Een quiche zonder ei? Kan dat? Ja! Ik wilde al heel lang een keer quiche maken zonder ei. Maar hoe? In de meeste quiches wordt er als vulling room en eieren gebruikt. Ik kwam op de blog van Living the Green life en op de blog van BillyBilly de tip tegen om de vulling van quiche te maken van tofu. En dit is echt super lekker! Ik maak in dit recept gebruik van kant en klaar bladerdeeg uit het versvak van de supermarkt. Ik gebruik in de vulling courgette, spinazie en tomaten maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Serveer bij deze quiche een kom soep of een salade en je hebt een volwaardige maaltijd. De quiche is zo’n 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt aan de vulling edelgist vlokken toevoegen of wat geraspte kaas. Kies voor edelgistvlokken als je wit dat je quiche 100% vegan is.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (deze is plantaardig en in veel supermarkten te koop, ligt in het koelvak)
  • 400 gram tofu
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram  geraspte kaas of 2 eetlepels edelgist vlokken als je de quiche helemaal vegan wil houden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel Provençaalse kruidenmix
  • 2 handjes verse spinazie
  • halve courgette
  • 4 zongedroogde tomaten
  • peper naar smaak
  • 80 gram pijnboompitten
  • een handje cherrytomaten ter garnering

Hoe maak je de quiche?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche deeg uit de koelkast.Bekleed je springvorm met bakpapier.
  2. Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen. Doe de tofu in de keukenmachine of blender. Voeg hier de citroensap, peper, zongedroogde tomaten en de kruidenmix bij. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad mengsel hebt.
  3. Snij de ui, de knoflook en de courgette in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de courgette en de spinazie toe. Bak samen nog zo’n 4 minuten. Giet het vocht van de groenten weg.
  4. Schep de tofu nu door het groentemengsel heen.
  5. Bekleed je springvorm  met het bladerdeeg. Rooster de pijnboompitten zo’n 3 minuten in een koekenpan zonder olie.
  6. Verdeel de pijnboompitten over de bodem van de quiche
  7. Schep de vulling in de springvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Garneer met gehalveerde cherrytomaten.
  8. Zet de quiche in de voorverwarmde oven voor zo’n 45 minuten. Hou de quiche goed in de gaten want iedere oven is anders.
  9. Laat hem goed afkoelen, snij in stukken en smullen maar.

Quiche zonder ei - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |