Als ik dit typ is het ruim 25 graden. Ik heb dan altijd zin in salades, maar dan wel salades die goed gevuld zijn want op alleen een blaadje sla kan natuurlijk niemand leven. Ik deel vandaag daarom het recept voor een heerlijk goed gevulde quinoa salade. Dit is een flinke maaltijd voor 2 personen. Ik maak in dit recept van vega kip. Ik vind dit echt een mega fijne vleesvervanger en vooral als je dit goed opbakt en op smaak brengt met wat lekkere kruiden.

Recept: Quinoa salade met vega kip

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • een kleine rode ui, gesnipperd
  • 15 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 60 gram zwarte bonen, klein potje Bonduelle
  • 50 gram gemengde sla
  • 125 gram ongekookte quinoa (ik gebruik de biologische quinoa van Lasie)
  • 1 bakje vega kip, bijvoorbeeld van de Vega slager of Albert Heijn huismerk.
  • vloeibare margarine om in te bakken
  • een eetlepel kipkruiden vb van Euroma
  • peper naar smaak
  • sap van een halve limoen

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Voeg naar smaak wat kruiden of een half bouillon blokje toe.
  2. Bak ondertussen de vega kip. Snijd de vega kip eerst wat kleiner. Verhit een pan op het vuur en verhit hierin de margarine. Doe vega kip erin en bak deze goudbruin en breng op smaak met wat kipkruiden.
  3. Laat de quinoa afkoelen. Roer de ui, de zwarte bonen, de tomaten en de paprika door de quinoa heen.
  4.  Nu is het tijd om de borden op te maken. Verdeel de sla over de borden. Schep daar bovenop de quinoa en verdeel dan de kip erover. Breng op smaak met de limoensap en de peper. Voeg eventueel nog een klein scheutje toe.
Mmmm smullen maar!

Quinoasalade met vegan kip - vegan salade - vegan lunch www.puursuzanne.nl

Quinoasalade met vegan kip - vegan salade - vegan lunch www.puursuzanne.nl

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)