Vandaag deel ik weer een lekker, makkelijk en gezond ontbijtje met jullie. Havermoutpap kennen we nu allemaal wel. Wist je dat je ook een heel lekker ontbijtpapje kan maken met quinoa? De quinoa moet wel eerst zo’n 10 minuten koken. Misschien niet heel ideaal als je in de ochtend weinig tijd hebt. Je zou daarom de quinoa ook al een avond van tevoren kunnen koken. Ik kook de quinoa in plantaardige melk en voeg er nog wat vanillepoeder aan toe zodat het het wat zoeter wordt. Ik garneer de quinoapap met aardbeien en pure chocolade. Maar je kunt het natuurlijk ook garneren met andere fruit. Het lijkt me in de herfst namelijk ook erg lekker met peer of appel.
Recept: Quinoapap met aardbeien
Wat heb je nodig?
- 50 gram biologische quinoa mix (Ekoplaza huismerk)
- 120 ml amandelmelk
- snufje vanillepoeder of wat kaneel
- 20 pure chocolade, ik gebruikte de pure chocolade van Vivani
- 100 gram Hollandse aardbeien
Hoe maak je dit papje?
- Spoel de quinoa eerst af.
- Doe de melk en quinoa samen met een snufje vanillepoeder of kaneel in een steelpan. Breng het aan de kook.
- Roer af en toe goed door. Zet het vuur laag en kook het voor zo’n 10 minuten.
- Haal het van het vuur en laat de pap 5 minuten afkoelen. Is het te droog? Voeg nog een scheutje amandelmelk toe.
- Snijd de aardbeien in plakjes en meng deze door de pap heen. Rasp de chocolade over de quinoa pap heen.
Geniet ervan!
Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan chocolademousse van silken tofu - 11/12/2023
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023