Ik vind het hartstikke leuk dat ik een vegan receptje met jullie mag delen op de blog van Suzanne! Voordat ik het receptje met jullie deel, zal ik mezelf eerst even voorstellen.

Ik ben Merel, 26 jaar, geboren Brabantse maar ik woon ondertussen al even in Nijmegen. Naast mijn werk op het laboratorium ben ik lekker druk met bloggen. Op mijn blog Blackbirds and Cakes deel ik alles over mijn zoektocht naar een duurzame lifestyle. Verwacht artikelen over mijn struggles met zero-waste leven, mijn ervaringen met groene beauty producten en fair fashion. Maar vooral heel veel lekkere vegan recepten.

Van jongs af aan ben ik altijd veel met eten bezig geweest. Bakken is altijd een hobby geweest en ik kan echt genieten van een dagje in de keuken. Sinds ik mijn eetschema’s totaal heb omgegooid 2 jaar geleden en besloot om vegan en gezonder te gaan eten is dit juist alleen maar meer geworden. Vegan en gezond eten vind je helaas nog niet zoveel buiten de deur, dus dan moet ik er zelf maar een feestje van maken! Doordat ik alleen nog maar plantaardige ingrediënten kook ben ik een stuk creatiever geworden in de keuken. En dat is wel zo handig als je ook nog eens in het seizoen probeert te koken.

De lente is een van mijn favoriete eetseizoenen. Het zomerfruit begint weer steeds meer op de markt te komen, asperges zijn er weer volop en het is ook weer tijd voor rabarber. Het seizoen van rabarber is vrij kort, en dat vind ik een prima excuus om er extra vaak van te genieten.

En genieten wordt het met deze gezonde rabarber crumble met aardbei zeker. Al helemaal wanneer je er een extra bolletje ijs bij serveert. Genoeg gepraat, tijd voor het recept!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 • 2 stengels rabarber
 • 200 gram aardbeien
 • 1,5 el kokosbloesemsuiker
 •  1/2 cup amandelmeel
 • 1/2 cup havermout
 • 10 pecan noten, gehakt
 • 1 tl kaneel
 • 1 el ahornsiroop
 • 2 el kokosolie, op kamertemperatuur

Wat moet je doen?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de onderkanten van de rabarber en snij de rabarber in plakjes.Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij doormidden. Doe de aardbeien en rabarber in een pannetje en verwarm op middel-laag vuur
 3. Laat een paar minuten (ongeveer 5 minuten) pruttelen terwijl je regelmatig roert tot de aardbei en rabarber uit elkaar zijn gevallen
 4. Wanneer de aardbei en rabarber uit elkaar beginnen te vallen voeg je de suiker toe en laat je het mengsel nog 1 minuut pruttelen.
 5. Haal het pannetje van het vuur en verdeel de compote over 2 kleine ovenschaaltjes of een iets grotere ovenschaal
 6. Maak de crumble door de overige ingrediënten met je handen tot een kruimeldeeg te kneden. Te droog? Voeg extra kokosolie toe. Te nat? Voeg dan extra havermout toe.
 7. Verdeel de crumble over de rabarber-aardbei compote.Bak de crumble 15 a 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin gekleurd is.
 8. Laat even afkoelen en serveer optioneel met een bolletje ijs en een blaadje basilicum.

Geniet ervan!

Volg Merel via haar blog | Instagram of Facebook  en bekijk zeker ook haar webshop waarin zij heerlijke vegan taarten verkoopt.