En vandaag is het dag twee van de Feel good boost. Lukt het bij jullie? Super leuk om te zien dat jullie allemaal zo enthousiast zijn. Vandaag deelt gastblogger Dalí een recept voor een heerlijke bosbessencake met jullie en uiteraard past deze perfect bij de Feel good boost. Maak je dit recept?  Deel het dan met de #feelgoodboost op sociale media. Dat vinden Linda, Reny, Annemieke en ik heel leuk om te zien. Nu geef ik het woord aan Dalí.

Wanneer je jarig bent is er niets leuker dan je gasten trakteren op een heerlijk stukje cake of taart. Je kunt je verjaardagstaart natuurlijk kopen in de supermarkt, maar je kunt er ook eentje zelf maken. Deze cake maak je een dag van te voren, zodat je op je verjaardag zelf geen stress meer hebt.

De cake bevat veel gezonde ingrediënten zoals noten, bosbessen en pure chocolade. Noten zijn een bron van gezonde vetten, deze zijn belangrijk voor het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in je lichaam. Daarnaast barsten bosbessen van de antioxidanten, die je lichaam beschermen tegen agressieve stoffen. En een klein beetje chocolade elke dag is erg goed voor je. In cacao zit namelijk een stofje (fenylethylamine) wat zorgt voor een vrolijk humeur en minder stress. Dus no worries na het eten van een plakje van deze cake: het stiekem gewoon heel erg gezond!

Wat heb je nodig voor 1 cake?

Keukenmachine, siliconen cakevorm

Bodem
200 gram gemengde noten
150 gram dadels (ongeveer 20 stuks)
2 theelepels kokosolie
een snufje zout

Bosbessen laag
300 gram cashewnoten (4 uur geweekt in water)
250 gram bosbessen
2 theelepels kokosolie
1 theelepel honing
50 gram >85% pure chocolade

Topping
Handje bosbessen
50 gram >85% pure chocolade

Bereiding
Zorg er voor dat je de cashewnoten vier uur geweekt hebt in water voordat je begint. Dit maakt ze zacht en makkelijk om te mixen. Start met het maken van de bodem. Doe de noten, dadels (zonder pit), kokosolie en een paar snufjes zout samen in de keukenmachine. Mix het even goed fijn totdat je kleine blokjes hebt van 1 millimeter. Verdeel dit over de bodem van de cake vorm en druk het stevig aan met je handen.

Was de keukenmachine en doe er daarna de cashewnoten, bosbessen, kokosolie en honing in. Mix het goed door elkaar. Ik deed dit in twee stappen omdat mijn keukenmachine niet alles in een keer aan kon. Zorg ervoor dat alles goed is fijngemalen totdat je een romige paarse massa hebt gecreëerd. Hak daarna de chocolade in kleine stukjes en roer deze met een lepel door de paarse massa.

Verdeel dit bosbessenmengsel over de eerste laag en smeer het goed uit zodat alles bedekt is. Zet de cake een nachtje in de koelkast, zodat het wat harder wordt. Wanneer je de cake gaat serveren kun je hem versieren met verse bosbessen en wat gehakte pure chocolade er over heen.

Tip: Wil je een vegan cake? Gebruik dan raw cacao nibs in plaats van pure chocolade en vervang de honing voor een andere zoetstof.

ENJOY!

Raw bosbessen cake - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social

Latest posts by Dalí (see all)