Hi! Ik ben Petra en misschien dat jullie mij wel kennen van mijn blog; www.petraruns.nl. Nadat ik 50 kilo afgevallen ben, heb ik een voorliefde voor hardlopen en voor gezonde voeding ontwikkeld. Gezonde voeding is voor mij voornamelijk pure en onbewerkte voeding, waar je lekker wat voedingsstoffen uit kan halen. Ik wil met mijn blog ook vooral laten zien dat gezonde voeding niet saai hoeft te zijn; dat ik op meer leef dan op blaadjes sla en op worteltjes. En omdat ik aardig wat kilometers hardloop, kan ik af en toe ook een lekker stukje taart nemen, zonder mijn afgevallen kilo’s weer terug te vinden :)

Deze Raw caramel cheesecake is het resultaat van wat uurtjes in de keuken, lekker aan de slag met mooie, onbewerkte ingrediënten. Op mijn eigen blog was deze taart al erg populair, dus ik vind het erg leuk dat deze taart nu ook op Puur Suzanne te zien is! De taart is niet vegan, maar hij is dit wel met wat kleine veranderingen te maken. Ik hoop dat jullie net zo van deze taart genieten als ik gedaan heb. Let op! Er zijn 2 voorbereidende dingen die je één dagje van te voren moet doen: zet je blik kokosmelk in de koelkast. Er zal zich dan bovenop een laag kokoscrème gaan vormen. Deze heb je nodig. Zet daarnaast de cashewnoten in een schaal water, dan kunnen ze weken.

Wat heb je nodig voor deze taart?

 • 360 gram dadels
 • 80 gram havermout
 • 200 gram cashewnoten
 • 70 gram kokosolie
 • kokoscrème van 1 blik kokosmelk
 • 50 gram honing. Wil je liever een 100% vegan taart gebruik dan ahornsiroop
 • ¼ theelepel zout
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 50 ml water
 • 1 taartvorm met doorsnede 18 cm

Hoe maak je deze taart?

 1. Er zijn 2 voorbereidende dingen die je één dagje van te voren moet doen: zet je blik kokosmelk in de koelkast. Er zal zich dan bovenop een laag kokoscrème gaan vormen. Deze heb je nodig. Zet daarnaast de cashewnoten in een schaal water, dan kunnen ze weken.
 2. Bekleed de taartvorm met bakpapier
 3. Ontpit 110 gram dadels en doe deze met de havermout in de keukenmachine. Maal dit tot je een deegbal hebt. Als het niet goed vermengd, kan je een eetlepel water toevoegen. Doe dit mengsel op de bodem van de taartvorm en duw dit goed aan. Zet je taartvorm in de koelkast.
 4. Nu ga je aan de slag met de cheeselaag. Spoel de geweekte cashewnoten af, doe deze met 50 gram gesmolten kokosolie, 50 gram honing en de kokoscrème in de keukenmachine. (De kokoscrème is de dikke laag die zich gevormd heeft in je blik kokosmelk. Je kan het overige vocht prima bewaren voor in een smoothie trouwens!). Laat dit goed malen in de keukenmachine of in de blender, tot je een mooie, egale laag hebt. Doe dit bovenop de dadel/havermoutlaag en zet terug in de koelkast.
 5. Nu gaan we de caramellaag maken! Ontpit de overige dadels en doe deze met 20 gram gesmolten kokosolie, het zout, het vanillepoeder, de pindakaas en het water in de keukenmachine. Maal dit tot je een mooie caramellaag hebt. Mocht het niet genoeg mengen, voeg dan nog 1 of 2 eetlepels water toe. Doe de caramellaag op de cheeselaag en zet de taart in de koelkast.
 6. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast staan. Mocht je hem sneller nodig hebben/niet kunnen wachten totdat je eten kan: zet hem dan een uurtje in de vriezer!

Eet smakelijk!

Raw Cheesecake - www.puursuzanne.nl

 

Volg Petra via haar blog | Instagram en Facebook