Hiep hiep hoera. Vandaag is de dag dat ik 30 kaartjes mag uitblazen. Om deze dag ook voor jullie feestelijk te maken deel ik graag een taart recept met jullie. Vorig jaar deelde ik deze heerlijke dadeltaart met jullie. De dadeltaart was niet echt gezond te noemen maar moet kunnen op een verjaardag toch.

Dit jaar wilde ik toch een keer een wat gezonde(re) taart delen. Er stond al heel lang op mijn to do list: raw cheesecake maken. Een raw cheesecake is absoluut niet te vergelijken met een gewone cheesecake. De enige overeenkomst is de laagjes ;-). Deze taart is gemaakt van noten. De witte laag is gemaakt van cashewnoten. Deze cheesecake zou daarom je ook raw notentaartje kunnen noemen. De bovenste laag is blauwe bessen maar je zou ook voor andere fruit kunnen kiezen. Ik heb aan deze taart geen suiker toegevoegd. Zou je de taart zoeter willen hebben? Gebruik dan in de cashewlaag een vloeibare zoetstof zoals ahornsiroop.

Recept: Raw cheese cake met blauwe bessen

Wat heb je nodig voor twee kleine taartjes?

een keukenmachine en een vriezer

Ik gebruikte twee kleine springvormen met een doorsnee van 11 cm. Je zou ook een grotere springvorm kunnen gebruiken.

  • 150 gram ongebrande cashewnoten,  minstens 1 uur geweekt in water (een nacht is beter)
  • 100 gram ongebrande pecannoten
  • 100 gram dadels
  • twee eetlepels kokosolie
  • halve theelepel vanille poeder
  • sap van een halve citroen
  • theelepel kaneel
  • 100 gram blauwe bessen of ander fruit

Hoe maak je de cheesecake?

  1. Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
  2. Bekleed de springvormen met bakpapier. Smelt de kokosolie au ban marie in een steelpannetje.
  3. Doe de pecannoten samen met de dadels, 1 eetlepel kokosolie en de kaneel in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  4. Verdeel het pecan mengsel over de taartvormen. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
  5. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met de vanillepoeder, het citroensap en 1 eetlepel kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Dit is het moment dat je eventueel nog wat extra zoetstof kan toevoegen.
  6. Schep het cashewnoten mengsel bovenop de pecannoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  7. Zet de taartjes in de vriezer voor  minimaal twee uur. Haal de taartjes een half uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer.
  8. Pureer de bosbessen met staafmixer tot een glad mengsel. En smeer op de taartjes.

Mmmmm smullen !

raw cheesecake - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)