Deze raw cupcakes zijn weer eens anders dan de standaard cupcakes. Normaal gesproken doe je cupcakes in de oven, maar deze versie zet je juist in de vriezer! Ik ben gek op raw treats en deze cupcakes behoren tot een van mijn favorieten. De onderste laag is heerlijk crunchy en smaakt naar amandel, terwijl de bovenste laag juist romig en fris is.

Waarom zijn deze cupcakes een stuk gezonder dan de normale cupcakes? Dat leg ik je graag uit. Amandelen zitten boordevol gezonde vetten en vitamine E. Daarnaast zijn ze rijk aan kalium, wat een positief effect heeft op de bloeddruk. Door ze te mengen met dadels wordt de bodem lekker zoet en door toevoeging van een klein beetje kokosolie blijft het ook smeuïg. De bovenste laag is gemaakt van aardbeien, cashewnoten, kokosolie en honing. Aardbeien bevatten veel vitamine C. Wanneer je 100 gram eet van dit zoete fruit zit je al gelijk aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ideaal toch?

Zoals je ziet zijn deze cupcakes dus een stuk gezonder dan de normale variant. Ik vind ze zelf heerlijk als dessert bij een etentje. Zet ze even 20 minuutjes voordat je ze serveert uit de vriezer, zo worden ze een stuk zachter en daardoor makkelijker te eten.

Wat heb je nodig voor 8 cupcakes?

8 siliconen cupcake vormpjes en een keukenmachine

Bodem
100 gram amandelen
10 dadels
1 theelepel kokosolie
Een snufje zout

Topping
100 gram cashewnoten (4 uur geweekt in water)
250 gram aardbeien
1 theelepel kokosolie
1 theelepel honing of ahorn siroop

Hoe maak je deze cupcakes?

Voordat je begint is het belangrijk dat je de cashewnoten al 4 uur in water geweekt hebt. Daarna start je met het maken van de bodem. Doe de amandelen, dadels, kokosolie en het snufje zout samen in de keukenmachine en laat het even mixen tot kleine stukjes van 1 mm. Vul de cupcake vormpjes voor de helft met dit mengsel en duw het even stevig aan met je handen.

Maak daarna de keukenmachine schoon en doe de cashewnoten, aardbeien, kokosolie en honing samen in de keukenmachine. Zet hem aan net zolang tot er een romige roze massa ontstaat. Deze doe je daarna ook in de cupcake vormpjes, bovenop het amandel mengsel. Zet de cupcakes minimaal 2 uur in de vriezer zodat ze goed hard worden.

Smullen maar!

cupcakes - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram of haar blog

social