Yeah! Vandaag ben ik jarig en bij een verjaardag hoort gebak. Ik ben groot fan van de SUE gebakjes en dacht misschien kan ik dit zelf ook eens maken. Zo kwam ik verschillende recepten tegen voor raw gebakjes en met een aantal aanpassingen heb ik mijn eigen draai er aan gegeven. Het is vandaag niet alleen mijn verjaardag het is het ook pindakaasdag. Jullie begrijpen dus wel dat ik een soort snicker gebakje heb gemaakt. Het is een heerlijk raw gebakje met chocolade en pindakaas. Het is gemakkelijk te maken en zo heb je dus in een korte tijd een heerlijk gebakje op tafel. Die je zowel op pindakaasdag kan eten als op je verjaardag. Of gewoon op een gewone dag.

Wat heb je nodig?

bakvorm 20 x 8 cm (klein ovenschaaltje), 1 vel bakpapier

Dit gebakje bestaat uit vier lagen:

Laag 1

  • 100 gram zachte dadels
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 30 gram kokosolie
  • 1 eetlepel water

Laag 2

  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram onbewerkte geweekte cashewnoten
  • een eetlepel water
  • 30 gram dadels

Laag 3

  • suikervrije pindakaas (of notenpasta)

laag 4 

  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • scheut zoetstof

Hoe maak je deze raw gebakjes? 

  1. Voeg de ingrediënten van laag 1 in de hakmachine tot een stevige egale massa.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Stamp laag 1 aan in de bekleedde bakvorm en plaats deze in de koelkast.
  4. Zorg dat de hakmachine voor laag 2 weer schoon is.
  5. Voeg de ingredienten van laag 2 in de hakmachine tot een stevige egale massa
  6. Verdeel laag 2 over laag 1.
  7. Verdeel over laag 2 de pindakaas of de notenpasta, zorg dat gelijkmatig verdeeld is.
  8. Meng de kokosolie met de cacaopoeder in een kom en voeg naar smaak de zoetstof toe.
  9. Verdeel de chocolade gelijkmatig over de 3e laag.
  10. Plaats dit voor ca. 30 minuten in de koelkast totdat de chocolade uitgehard is.

Tadaa je hebt je eigen raw pindakaas gebakje!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

houdt van | ontbijt op bed | bakken | yoga | muziek | reizen | festivals | bloggen | schrijven | - piekert soms te veel -
social