Vaak maak ik op zondag een voorraadje raw balletjes voor de komende week. Deze kan ik dan handig meenemen naar mijn werk als tussendoortje. Ik heb nooit echt tijd voor een lange pauze dus snel een raw balletje in mijn mond stoppen is ideaal. Een fijne snack want ze zitten boordevol gezonde vetten, vezels en langzame koolhydraten. Daardoor krijg je een energy boost en heb je voor een langere tijd een verzadigd gevoel.

Eigenlijk zijn deze balletjes geïnspireerd op het recept van mijn rawnola. Dat is granola maar dan de raw versie, zonder dat je een oven nodig hebt. Deze vond ik zo lekker dat ik dacht: laat ik er eens wat raw balletjes van maken! Door de dadels in het recept wordt het al lekker smeuïg en heb je geen honing meer nodig. Wanneer je gewone dadels gebruikt in plaats van medjoul dadels, die wat zachter zijn, kun je er altijd nog een theelepeltje honing aan toevoegen om het net wat smeuïger te maken.

Tip: Ook leuk om te serveren op een feestje!

Wat heb je nodig voor 15 balletjes?

  • 8 medjoul dadels
  • 80 gram havermout
  • 50 gram cashewnoten (andere noten mag ook)
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels lijnzaad

Hoe maak je deze balletjes?

Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Laat het even een paar minuten draaien totdat alles goed fijngemalen is. Daarna rol je met je handen 15 balletjes van het mengsel. Zet ze even 10 minuutjes in de koelkast zodat ze wat harder worden en smullen maar!

Je kunt de balletjes het beste in de koelkast bewaren en ze zijn nog ongeveer vijf dagen lekker.

Smullen!

raw balletjes - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram of haar blog

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social