Zondag is bakdag. Elke zondag deel ik daarom een heerlijk bakrecept op Facebook. Maar op mijn blog vergeet ik het nog weleens. De hoogste tijd om weer een lekker raw taartje met jullie te delen. Vandaag deel ik het recept voor raw taart met abrikozen. Heel veel raw recepten worden met dadels gemaakt, maar ik weet dat een aantal van jullie niet zo dol zijn op dadels daarom vandaag een recept zonder dadels. In plaats van dadels gebruik ik gedroogde abrikozen. Mocht je nog verzoekjes hebben voor bepaalde recepten dan hoor ik het graag!

Recept: Raw taart met abrikozen en walnoten 

Wat heb je nodig voor twee kleine taartjes?

een keukenmachine en een vriezer

Ik gebruikte twee kleine springvormen met een doorsnee van 11 cm. Je zou ook een grotere springvorm kunnen gebruiken.

  • 150 gram ongebrande cashewnoten,minstens 1 uur geweekt in water
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 100 gram ongezwavelde abrikozen
  • drie eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel vanillepoeder
  • theelepel kaneel
  • 100 -150 gram pure chocolade

Hoe maak je dit raw taartje?

  1. Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
  2. Bekleed de springvormen met bakpapier. Smelt de kokosolie au bain marie in een steelpannetje.
  3. Doe de walnoten samen met de abrikozen, 1 eetlepel kokosolie, de kaneel, halve theelepel vanillepoeder en 1 eetlepel kokosrasp in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  4. Verdeel het walnotenmengsel over de taartvormen. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
  5. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met een halve theelepel vanillepoeder, twee eetlepels kokosrasp en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Dit is het moment dat je eventueel nog wat extra zoetstof kan toevoegen.
  6. Schep het cashewnoten mengsel bovenop de walnoten laag. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Houd de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  7. Zet de taartjes in de vriezer voor  minimaal 1 uur. Smelt de chocolade au bain marie en schep over de taartjes heen. Zet de taartjes voor minimaal een half uur terug in de vriezer. Bestrooi eventueel nog met een beetje cacaopoeder. Dit is geen moeten maar ik vond het leuk op de foto staan.
  8. Laat je de taartjes uren in de vriezer staan? Haal de taartjes een uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer.

Geniet ervan!

Rawtaart met abrikozen

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur