Hiep hiep hoera. Vandaag is de dag dat Puur Suzanne 3 jaar bestaat. Op het moment dat ik deze blog begon had ik nooit gedacht dat ik dit zolang zou doen en had helemaal niet kunnen dromen dat ik mijn baan zou opzeggen en hier fulltime mee bezig zou zijn. Echt de jaren zijn voorbij gevlogen en hoop dat ik er nog heel veel jaren aan mag plakken. Bedankt voor jouw likes en reacties. Zonder jou was er geen Puur Suzanne. En bij een verjaardag hoort taart!

Op mijn verjaardag deelde ik een raw cheesecake met blauwe bessen. En op de verjaardag van Puur Suzanne wilde ik daar een nieuwe versie van maken met mijn favoriete ingrediënten namelijk: kokos en chocolade. Dit is echt mijn nieuwe favoriete raw taartje. Ik maak er altijd twee en bewaar er altijd eentje in de vriezer zodat ik altijd een lekker taartje op voorraad heb. 

Wat heb je nodig voor twee kleine taartjes?

een keukenmachine en een vriezer

Ik gebruikte twee kleine springvormen met een doorsnee van 11 cm. Je zou ook een grotere springvorm kunnen gebruiken.

  • 150 gram ongebrande cashewnoten,  minstens 1 uur geweekt in water
  • 100 gram ongebrande pecannoten
  • 100 gram dadels zonder pit
  • drie eetlepels kokosolie
  • halve theelepel vanille poeder
  • eetlepel cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • theelepel kaneel
  • 100 -150 gram pure chocolade

Hoe maak je de cheesecake?

  1. Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
  2. Bekleed de springvormen met bakpapier. Smelt de kokosolie au ban marie in een steelpannetje.
  3. Doe de pecannoten samen met de dadels, 1 eetlepel kokosolie, de kaneel, de cacao en 1 eetlepel kokos in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  4. Verdeel het pecan mengsel over de taartvormen. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
  5. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met de vanillepoeder, twee eetlepels kokosrasp en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Dit is het moment dat je eventueel nog wat extra zoetstof kan toevoegen.
  6. Schep het cashewnoten mengsel bovenop de pecannoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  7. Zet de taartjes in de vriezer voor  minimaal 1 uur. Smelt de chocolade au ban marie en schep over de taartje heen. Zet de taartjes voor minimaal een half uur terug in de vriezer.
  8. Laat je de taartjes uren in de vriezen staan? Haal de taartjes een uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer.

Mmmmm smullen !

Raw taartje - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |