Hiep hiep hoera. Vandaag is de dag dat Puur Suzanne 3 jaar bestaat. Op het moment dat ik deze blog begon had ik nooit gedacht dat ik dit zolang zou doen en had helemaal niet kunnen dromen dat ik mijn baan zou opzeggen en hier fulltime mee bezig zou zijn. Echt de jaren zijn voorbij gevlogen en hoop dat ik er nog heel veel jaren aan mag plakken. Bedankt voor jouw likes en reacties. Zonder jou was er geen Puur Suzanne. En bij een verjaardag hoort taart!
Op mijn verjaardag deelde ik een raw cheesecake met blauwe bessen. En op de verjaardag van Puur Suzanne wilde ik daar een nieuwe versie van maken met mijn favoriete ingrediënten namelijk: kokos en chocolade. Dit is echt mijn nieuwe favoriete raw taartje. Ik maak er altijd twee en bewaar er altijd eentje in de vriezer zodat ik altijd een lekker taartje op voorraad heb.
Recept: Raw taartje met kokos en chocolade
Wat heb je nodig voor twee kleine taartjes?
een keukenmachine en een vriezer
Ik gebruikte twee kleine springvormen met een doorsnee van 11 cm. Je zou ook een grotere springvorm kunnen gebruiken.
- 150 gram ongebrande cashewnoten, minstens 1 uur geweekt in water
- 100 gram ongebrande pecannoten
- 100 gram dadels zonder pit
- drie eetlepels kokosolie
- halve theelepel vanille poeder
- eetlepel cacaopoeder
- 3 eetlepels kokosrasp
- theelepel kaneel
- 100 -150 gram pure chocolade
Hoe maak je de cheesecake?
- Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
- Bekleed de springvormen met bakpapier. Smelt de kokosolie au bain marie in een steelpannetje.
- Doe de pecannoten samen met de dadels, 1 eetlepel kokosolie, de kaneel, de cacao en 1 eetlepel kokos in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
- Verdeel het pecan mengsel over de taartvormen. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
- Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met de vanillepoeder, twee eetlepels kokosrasp en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Dit is het moment dat je eventueel nog wat extra zoetstof kan toevoegen.
- Schep het cashewnoten mengsel bovenop de pecannoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
- Zet de taartjes in de vriezer voor minimaal 1 uur. Smelt de chocolade au bain marie en schep over de taartje heen. Zet de taartjes voor minimaal een half uur terug in de vriezer.
- Laat je de taartjes uren in de vriezer staan? Haal de taartjes een uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer.
Mmmmm smullen !
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Taartje ziet er heerlijk uit!
Dank je wel Marijke!
Yummm! (voor het taartje) + Gefeliciteerd!!! Op nog veel meer lekkere taartjes en leuke blogposts!
Dank je wel Marianne voor je fijne reactie :-)
Waar gaat de kaneel bij
Had het flesje nog op t aanrecht staan maar de twee lagen zijn al klaar..
Heb er maar een beetje overheen gestrooid
Ach zal wel lekker zijn toch?!
Groetjes
Oooh wat stom van mij. Het zal zeker lekker zijn :-) Het is de bedoeling in de onderste laag maar zal het gelijk aanpassen. Groetjes, Suzanne
Dat taartje ziet er heerlijk uit! Kunnen de cashewnoten vervangen worden door andere noten?
Hallo Suzanne,
Deze vegan taarten zien er erg lekker uit. Mag ik vragen wat voor soort keukenmachine jij hebt? Om te mixen, maar ook om te blenden of snijden?
Vriendelijke groeten,
Noor
De taartjes zijn echt heerlijk! Ik heb een kenwood met dit extra onderdeel erop: https://www.bol.com/nl/p/kenwood-foodprocessor-kah647pl-accessoire-voor-chef-major/9200000038484135/?bltgh=u0WzGSOBgHdIuv1jaJBO7w.1.6.ProductTitle en daarnaast heb ik ook nog een magimix blender. Het is vooral belangrijk dat het apparaat een sterke motor heeft en niet kapot draait omdat je noten gaat hakken. Groetjes, Suzanne
Voor hoe veel personen is dit recept?
Hoi Sanne, Je kunt hier zeker wel 8 mensen blij mee maken :-)
Wat een superlekker taartje! Ik heb nog een beetje ahornsiroop over de cashewnotenlaag gedruppeld voordat ik de chocola erover gedaan heb. Helemaal goed!
Aaah wat een feestje!