Hebben jullie al genoeg van mijn recepten van raw taartjes? Ik vind het zo lekker om ‘s avonds na het avondeten op de bank te zitten met een kopje koffie en zo’n lekker raw taartje. Dit keer maak ik de raw taartjes met blauwe bessen. Maar het is natuurlijk ook lekker om er ander fruit door heen te doen. Wat dacht je van mango of aardbeien? Deze taartjes kun je een aantal weken (en misschien zelfs maanden) in de vriezer bewaren. Ideaal want zo heb je altijd een gezond(er) taartje in huis.
Let op als je deze taartjes wil maken: zorg ervoor dat je de cashewnoten minstens 4 uur in het water hebt geweekt.
RECEPT: RAW TAARTJES MET BLAUWE BESSEN
Wat heb je nodig voor 8 stukjes?
een keukenmachine en een vriezer
Een bakblik: 15 x 15 cm (groter kan ook maar zorg dat je dan je bakpapier kleiner knipt en niet heel het bakblik vult) bakpapier
voor de bodem:
- 100 gram ongebrande walnoten maar pecannoten kan ook
- 125 gram dadels, zonder pit
- halve theelepel vanillepoeder
voor de paarse laag:
-
- 200 gram ongebrande cashewnoten, minstens 4 uur geweekt in water
- halve theelepel vanillepoeder
- twee eetlepels kokosolie(zorg dat deze gesmolten is)
- 100 gram blauwe bessen
- ter garnering 100 gram pure chocolade (vegan)
Hoe maak je deze vegan taartjes?
- Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 4 uur maar hoe langer hoe beter.
- Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de kokosolie au ban-marie in een steelpannetje.
- Doe de walnoten samen met de dadels en het vanillepoeder in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
- Doe het walnoten mengsel in de bakvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer.
- Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met het vanillepoeder, de blauwe bessen en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Het moet lekker romig zijn. Dit is het moment dat je eventueel nog wat zoetstof kan toevoegen. Ik vind dit zelf echt niet nodig. Maar er zijn mensen die van zoet(er) houden.
- Schep het cashewnoten mengsel bovenop de walnoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
- Zet de taart in de vriezer voor minimaal twee uur. Haal de taart een half uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer. Snijd in 8 vierkantjes.
- Smelt de chocolade au bain-marie en giet dit over de taartjes heen.
Mmmmm smullen !
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan pasta met champignons en walnoten - 11/05/2023
- Noodles met champignons - 08/05/2023
- Vegan kokosbollen - 27/04/2023
Volg mij