Vandaag weer een hele fijne gastblog van een collega-blogger. En dit keer geen vrouw maar een man. Ja dat foodbloggen is toch vooral een vrouwending. Heel leuk om dan af een toe ook een man tegen te komen. Walter volg ik via twitter en bedacht mij hoe leuk zou het zijn als hij eens het podium krijgt op mijn blog. Dus vandaag geef ik het woord aan Walter! 

Toen ik een uitnodiging kreeg van Suzanne om een gastblog te schrijven op deze blog was dat iets waar ik meteen enthousiast van werd. Suzanne ken ik al een tijdje via sociale media en natuurlijk via haar blog. Maar een tijdje geleden kreeg ik de kans haar in het echt te ontmoeten bij Jamie’s Italian in Rotterdam. Een leuke spontane meid met een hart voor gezond, vers en smakelijk eten en een oog voor mooie foodfoto’s.

Maar goed, laat ik mij na deze lofzang voor mijn collega-blogger ook even voorstellen. Mijn naam is Walter en ik blog sinds 2,5 jaar op mijn eigen blog www.demandiekokenkan.nl Een blog met een knipoog naar die mannen waar soms nog steeds vreemd van wordt opgekeken als wij degene zijn die de spatel, garde of het hakmes ter hand nemen in de keuken. Op mijn blog deel ik niet alleen mijn recepten maar schrijf ik kookboekrecensies en ook over locaties die ik bezoek.

Mijn kookfilosofie is dat eten vers, gezond en lekker moet zijn. Ik ga uit van de 80/20 regel. Ik kook doordeweeks gezond en uitgebalanceerde recepten voor mijn gezin. In de weekenden kook ik die recepten waarbij ik even niet op de balans hoef te letten. Dan maak ik schandalige chocoladerecepten, rijke taarten en die recepten die je gewoon af en toe eens moet eten. In het weekend is er dan één doel. Genieten en met vrienden en familie lang tafelen.

Vandaag deel ik met jullie mijn (gezonde) recept voor shakshuka. Een heerlijk recept uit Noord Afrika en  het Midden Oosten. Een recept dat je in de avond kan eten maar ook als ontbijt (ja echt lekker hoor) en als lunch. Er zwerven vele varianten op het net maar dit is mijn versie. Een heerlijk recept eieren die gebakken worden in tomatensaus. Te gek met een stuk brood, lekker gekruide kikkererwten of rijst.

Ik wens Suzanne al het succes met haar mooie blog en hoop dat je naar aanleiding van dit recept ook eens op mijn site klikt. Enjoy en zoals ik altijd zeg, Kookon!

Wat heb je nodig voor 3 personen?

  • 1 gegrilde rode paprika in reepjes
  • 1 rode ui in plakjes
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 blikken tomaat a 400 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 6 grote eieren (liefst biologisch)
  • Jalapeno peper (ingemaakt)
  • Klein bosje verse koriander
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • olijfolie

Hoe maak je dit gerecht?

  1. Zet een koekenpan op matig vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak hierin de rode ui, tenen knoflook, paprika, garam masala en komijnzaad tot de ui zacht is.
  2. Voeg de blikken tomaten toe met een half blikje water. Hak de tomaten fijn met een spatel en breng dit mengsel aan de kook.
  3. Roer een keer goed door en breek nu de eieren boven de tomatensaus. Laat nu de eieren en saus op middelhoog vuur pruttelen tot de eieren gestold zijn en de saus lekker dik is. Bestrooi daarna met de ingemaakte jalapeno, wat zout en peper en verse koriander.

Heerlijk met een stuk stokbrood, kikkererwten of rijst.

Shakshuka - www.puursuzanne.nl

Volg Walter via Facebook | Instagram of Twitter