Vaker kiezen voor peulvruchten is een goed idee. Het advies van het voedingscentrum is om wekelijks peulvruchten op tafel te zetten. Ik weet dat veel mensen het nog steeds lastig vinden om te koken met peulvruchten. De gemiddelde nederlander eet 4 gram peulvruchten per dag. Dat is natuurlijk veel te weinig. Vandaag zet ik daarom 1 van mijn favoriet peulvruchten kikkererwten in het zonnetje.

Kikkererwten hebben een nootachtige smaak met een boterachtige structuur. Wist je dat je hiermee heel veel lekkere recepten kunt maken? In het middenoosten wordt deze peulvrucht veel toegevoegd aan curry’s, falafel en hummus. Genoeg keuze dus om hier iets lekkers mee te maken. Je kunt de kikkererwten zelf weken en koken, maar deze kun je ook kant en klaar in pot, blik of een zak in de supermarkt kopen. Ik bundelde een aantal recepten voor jou. Klik op de groene link en kom uit bij het recept.

Snack 
Geroosterde kikkererwten - www.puursuzanne.nl

Met dit recept maak je een heerlijk hartige snack, als je ze namelijk roostert in de oven met wat olie en kruiden. Je krijgt hier heerlijke knapperige bolletjes van. Dit is erg lekker als snack, maar ook lekker door een salade of als topping bij een soep.

Salade
Salade met kikkererwten - www.puursuzanne.nl

Dit is een heerlijk en makkelijke salade voor de lunch. Je hebt alleen klein blikje kikkererwten, een halve rode puntpaprika, 1/4 komkommer, een beetje mayonaise, een hand spinazie en een snufje chilipeper nodig.

Falafel

Een vegetarisch alternatief voor de shoarma. Ook al is het niet helemaal vergelijkbaar met shoarma, maar als je de balletjes goed kruid en op een pittabroodje met een beetje salade doet, heb je een heerlijke makkelijke maaltijd.

Curry

Makkelijk, lekker en voedzaam. Dat is deze kikkererwten curry met aubergine zeker. Het is een curry die hier thuis regelmatig op tafel s

Burger
Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Deze burger is een goede vleesvervanger. En past goed in lekker afwisselend weekmenu. Top deze burger af met een beetje ketchup, ijsbergsla en een volkoren broodje.

Welk recept met kikkererwten ga jij binnenkort maken?

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)