Het Nederlandse aspergeseizoen is officieel begonnen. Deze begint namelijk vanaf eind april tot 24 juni en het is een echt Brabants streekproduct. In Brabant zijn dan ook veel events rondom het aspergeseizoen. Asperges zijn niet alleen heel lekker ze zijn ook rijk aan vitamine K en C. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en de bot opbouw. Daarnaast zijn asperges ook goed voor de spijsvertering.

Kortom het witte goud is gezond. Je kunt ze traditioneel bereiden met krieltjes, een gekookt eitje, ham en hollandaise saus, maar je kunt er ook goed mee variëren, zodat je elke week toch iets anders op tafel hebt staan. Klik op de groene link en kom uit bij het gerecht.

Salade met witte asperges en aardbeien

Een heerlijke salade met het witte goud. De combinatie met aardbeien is heerlijk verfrissend. Super lekker op een warme lentedag.

Asperges met krieltjes

Een super lekker en heerlijk basisrecept voor asperges. Uiteraard kun je deze nog aftoppen met een heerlijk sausje. Maar waarschijnlijk zijn de asperges dit seizoen zo smaakvol dat dat niet eens hoeft.

Risotto met asperges

Risotto met asperges - www.puursuzanne.nl

Mijn favoriet! Risotto is namelijk echt mijn favoriete gerecht en dat in combinatie met asperges. Mmm, het water staat mij al weer in de mond als ik er aan denk. In dit gerecht worden witte en groene asperges met elkaar gecombineerd.

Welk gerecht met asperges ga jij binnenkort maken?

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social

Latest posts by Yvonne (see all)