Kun je het recept voor rijst met sperziebonen delen? Een vraag die ik een aantal keer heb ontvangen op Instagram. Ik snap dat ook wel het is 1 van mijn favoriete gerechten en deel het regelmatig in mijn stories maar had het dus nog nooit uitgewerkt. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen.
Het is een super makkelijk gerecht wat snel op tafel staat. Ik hou ervan. Ik vind het belangrijk om veel groenten te eten en zoveel mogelijk zelf te koken maar uren in de keuken staan dat is meestal niet aan mij besteed.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: rijst met sperziebonen
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 personen biologische zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 175 gram vega kipstukjes bijv van Vivera
- olie of margarine om in te bakken
- 2 eetlepels ketjap manis
- theelepel sojasaus
- mespuntje sambal
- 1 rode punt paprika, in stukjes gesneden
- handje cashewnoten
Hoe maak je dit recept?
- Kook de sperziebonen in 6-7 minuten beetgaar.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de vega kip aan.
- Als de kip “gaar” is. Zet dan het vuur laag en voeg de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg daarna de paprika en de gekookte sperziebonen toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit op laag nog zo’n twee minuten. Schep nu de cashewnoten erdoor heen en laat dit nog voor 1 minuut mee bakken.
- Verdeel de vega kip met groenten over 2 borden en serveer met de rijst.
Eet smakelijk!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan chocolademousse van silken tofu - 11/12/2023
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
Super lekker recept!!! Dit gaan we vaker eten! Ook de kinderen hele bordje leeg gegeten
Aaaah zo leuk om te lezen!
Hoi Suzanne,
Een heerlijk gerecht.
Kan ik de vega kipstukjes vervangen door tempeh of tahoe?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Natuurlijk kan dat :-)
Ik heb even een vraag. Er staat zilvervliesrijst. Op de foto is de rijst behoorlijk wit, wat voor zilvervliesrijst is dit? Ik heb altijd zilvervliesrijst rijst van een huismerk, maar die vinden we qua smaak zo droog. Deze ziet er minder droog uit.
Ik gebruik vaak: zilvervlies basmati rijst. Te koop bij o.a. AH maar ook bij een grote toko.
Wat een heerlijk eenvoudig recept, ik heb er van genoten!