Kun je het recept voor rijst met sperziebonen delen? Een vraag die ik een aantal keer  heb ontvangen op Instagram. Ik snap dat ook wel het is 1 van mijn favoriete gerechten en deel het regelmatig in mijn stories maar had het dus nog nooit uitgewerkt. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Het is een super makkelijk gerecht wat snel op tafel staat. Ik hou ervan. Ik vind het belangrijk om veel groenten te eten en zoveel mogelijk zelf te koken maar uren in de keuken staan dat is meestal niet aan mij besteed.

Rijst met sperziebonen | vegetarische maaltijd | vegan | puur suzanne
Recept: rijst met sperziebonen

Wat heb je nodig voor 2 personen? 

  • 2 personen zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 175 gram vega kipstukjes bijv van Vivera
  • olie of margarine om in te bakken
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • theelepel sojasaus
  • mespuntje sambal
  • 1 rode punt paprika, in stukjes gesneden
  • handje cashewnoten

Hoe maak je dit recept?

  1. Kook de sperziebonen in 6-7 minuten beetgaar.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de vega kip aan.
  4. Als de kip “gaar” is. Zet dan het vuur laag en voeg de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg daarna de paprika en de gekookte sperziebonen toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit op laag nog zo’n twee minuten. Schep nu de cashewnoten erdoor heen en laat dit nog voor 1 minuut mee bakken.
  6. Verdeel de vega kip met groenten over 2 borden en serveer met de rijst.
Eet smakelijk! 

Rijst met sperziebonen | vegetarische maaltijd | vegan | puur suzanne

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.