Vandaag deel ik een heerlijk herfstrecept met jullie. De herfst is nu officieel begonnen al lijkt het erop alsof deze week de zomer weer even terug komt. De risotto met pompoen is het favoriete recept van mijn zus Yvonne. Zij maakt dit regelmatig als er iemand komt eten en geen tijd heeft om uren in de keuken te staan. En, ja ook ik ben fan dit recept.
Deze heerlijke risotto met pompoen en champignons is geschikt voor 4 personen. Zij maakt het ook vaak op een zondagavond en vriest het dan per portie in, omdat ze alleen woont. Zo heeft ze altijd een lekkere maaltijd voor zichzelf in de vriezer liggen. Je kunt het nadat je de risotto hebt ontdooit even opbakken met wat olijfolie of roomboter. Deze risotto met pompoen is extra lekker als je er wat parmezaanse kaas over strooit. Eet je liever geen kaas? Dan zou je ook wat edelgistvlokken kunnen gebruiken.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: Risotto met pompoen en champignons
Wat heb je nodig voor drie tot vier personen?
- 300 gram risotto rijst
- twee teentjes knoflook, fijngesneden
- 250 gram kastanje champignons, gesneden in plakjes
- 200 gram pompoen, in blokjes (bij de AH hebben ze blokjes pompoen in de vriezer liggen)
- 1 kleine ui, fijngesneden
- flinke scheut goede olijfolie, mijn favoriet is Gkazas
- 125 ml droge witte wijn
- 1 liter groentenbouillon (ik gebruik hiervoor 2 bouillonblokjes van Zonnatura)
- peper naar smaak
- Vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken ter garnering
- ook erg lekker om er nog wat walnoten over te strooien
Hoe maak je deze risotto?
- Zet de pan op het vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de ui aan.
- Voeg de knoflook toe en bak dit mee.
- Maak alvast de bouillon in een glazen maatbeker. Meng 1 liter gekookt water met 2 bouillonblokjes.
- Voeg de champignons bij de ui en bak dit een aantal minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met wat peper.
- Voeg de risotto toe en schep deze om totdat de korrels gaan glanzen. Schep nu de stukjes pompoen erbij.
- Voeg de wijn erbij. Zorg dat de risotto de wijn goed opneemt. Zet het vuur niet te hoog en blijf goed doorroeren.
- Voeg nu deel voor deel de bouillon toe en blijf steeds goed doorroeren met een houten lepel. Je voegt ongeveer 6 x een beetje bouillon toe. Dit duurt zo’n 20 minuten.
- Haal de pan van het vuur als de risotto goed gaar is. Proef tussendoor ook echt even of het goed op smaak is.
- Serveer de risotto in diepe borden en garneer dit met vegan parmezaanse kaas en eventueel nog wat walnoten.
Eet smakelijk!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Vanavond dit lekkere recept gemaakt, het was echt heerlijk! Ik heb er nog biologische kip doorheen gedaan. En ipv alleen walnoten een notenmix met amandelen en cashewnoten. Super lekker!
Klinkt heerlijk :-)