Herken je dat? Je nodigt iemand uit om doordeweeks bij je te komen eten en je wilt iets anders serveren dan het gebruikelijke wat je altijd maakt. Dit recept wat ik vandaag met je deel maakte ik kort geleden toen een vriendin kwam eten en de pan ging helemaal leeg. Oeps! Deze heerlijke risotto met pompoen en champignons is eigenlijk voor 4 personen en vries ik altijd per portie in. Zodat ik altijd een lekkere maaltijd voor mezelf in de vriezer heb. Ik bak het later gewoon op met een beetje olijfolie. Ja, dat kan gewoon. Je kunt natuurlijk ook roomboter gebruiken. Deze risotto met pompoen is extra lekker als je er wat parmezaanse kaas over strooit. Tip van Suzanne voeg ter garnering ook nog wat walnoten toe.

Wat heb je nodig voor drie tot vier personen?

  • 300 gram risotto rijst
  • twee teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram pompoen, in blokjes (ook te vinden in het vriesvak)
  • 1 sjalot of ui fijn gesneden
  • flinke scheut (gkazas, is mijn favoriete) olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn (chardonnay)
  • 1 liter groente bouillon (ik gebruik hiervoor 2 bouillon blokjes)
  • parmezaanse kaas ter garnering (als je niet veganistisch wilt eten)
  • Eventueel nog wat walnoten ter garnering

Hoe maak je dit gerecht?

  1. Verhit de pan met een scheut olijfolie en fruit hier in de ui samen met de knoflook en breng op smaak met wat peper.
  2. Maak alvast de bouillon in een glazen maatbeker. Meng 1 liter gekookt water met 2 bouillon blokjes.
  3.  Voeg de champignons bij de ui en bak dit een aantal minuten op middelhoog vuur.
  4.  Voeg de risotto toe en schep deze om totdat de korrels glanzen. Schep nu de stukjes pompoen erbij.
  5.  Voeg de wijn erbij en blijf dit goed roeren. Zorg dat de risotto de wijn opneemt. Zet het vuur niet te hoog en blijf goed doorroeren.
  6. Voeg nu deel voor deel de bouillon toe en blijf steeds goed doorroeren met een houten lepel. Je voegt ongeveer 6 x een beetje bouillon toe.  Dit duurt zo’n 20 minuten.
  7. Haal dit van het vuur als de risotto goed gaar is. Af en toe dus even goed proeven. ;-)
  8. Serveer de risotto in diepe borden en garneer dit met parmezaanse kaas en eventueel nog wat walnoten.

En voila je hebt een heerlijk vega gerecht op tafel staan.

Risotto - www.puursuzanne.nl

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

houdt van | ontbijt op bed | bakken | yoga | muziek | reizen | festivals | bloggen | schrijven | - piekert soms te veel -
social

Latest posts by Yvonne (see all)