Er is een serieuze vegan trend aan het ontstaan! Of eigenlijk, laten we hopen dat het geen trend is maar een blijvende verandering. Steeds meer mensen kiezen ervoor om veganistisch te eten of te leven en dat vind ik echt een positief iets! Ik heb respect voor mensen die hier bewust voor kiezen, of ze het nou doen omdat het milieuvriendelijk(er), diervriendelijk of gezonder is maakt niet uit. Want ja, een plantaardig eetpatroon is gezonder dan het Westerse eetpatroon momenteel. Ervanuitgaande dat je dan natuurlijk niet alleen oreo’s en frietjes met ketchup eet, maar vooral veel fruit, granen, groente en peulvruchten ;).

Zelf probeer ik ook vaker voor een plantaardige optie te gaan. Zoals kokosyoghurt ipv gewone yoghurt, plantaardige melk voor de latte macchiato, vegan chocolade, koekjes en meer. Ik zit er al langer over na te denken, maar om in één keer een switch te maken lijkt me lastig. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik dan nooit meer carpaccio, tiramisu of poffertjes met boter zou eten (daar mag je me namelijk echt voor wakker maken). In dat opzicht zou ik het moeilijk vinden, want van een goeie portie poffertjes op z’n tijd wordt je ook gewoon heel erg gelukkig. Maar iedereen doet het op zijn eigen manier, en je bent uiteindelijk natuurlijk zelf degene die bepaald hoe ‘streng’ je hierin bent. Daarnaast is het wel belangrijk dat je dan een gebalanceerd eetpatroon hebt, anders loop je eerder een risico op tekorten. Dat lijkt me best lastig in het begin!

Een heerlijk recept om mijn good old rundercarpaccio een beetje te vervangen: rode bieten carpaccio. En met een veganistische mayonnaise (Mayolijn van Remia) gewoon mét de onmisbare truffelmayo!  Hieronder zie je het boodschappenlijstje:

 

Het recept is heel simpel, snel klaar en eigenlijk nog een stuk goedkoper dan rundercarpaccio ook. Vooral als je kant-en-klare gekookte bietjes koopt ben je snel klaar. Binnen 10 minuten staat er een lekkere lunch op tafel. Met vegan brood en olijfolie; jummm!

Hoe dan?

  1. Maak met een kaasschaaf dunne plakjes van de bietjes. Rangschik dit zoals een echte carpaccio mooi op een groot bord. Doe hieroverheen wat zout, peper en balsamicosiroop (een goede; kleine investering maar het is het waard. Echt).
  2. Snij de rode ui en avocado en verdeel over de carpaccio.  Maak de truffelmayo door wat Remia Mayolijn te mengen met truffelolie en wat knoflookpoeder. Als het mengsel dun genoeg is kun je het in een spuitzak doen en vervolgens mooi op de carpaccio spuiten. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en doe er lekker veel van op de bieten. Als laatste de rucola erop en klaar!

Eet smakelijk!

Laat me weten wat je ervan vond of tag me op Instagram @nathaliewilmsen als je ‘m gemaakt hebt. Dat is altijd leuk om te zien!

Volg Nathalie op | Facebook | instagram en haar website

Laatste berichten van Nathalie (alles zien)