Makkelijk, lekker en voedzaam. Dat is deze rode curry met bloemkool zeker! Dit keer met de Thaise rode currypasta van TerraSana. Dit is een kruidenpasta met pure ingrediënten en zonder suiker.

TerraSana heeft een aantal smaakvolle currypasta’s in het assortiment. Deze zijn allemaal 100% puur, biologisch en palmolievrij. Ook een enorm pluspunt is dat dit merk bijna volledig plantaardig is. De currypasta’s zijn geschikt om je soep of curry op smaak te brengen.

Wist je dat TerraSana letterlijk gezonde aarde betekent? Ik koop zelf hun producten altijd bij Ekoplaza. Maar er zijn nog veel meer verkooppunten.

De curry kun je prima een dag van tevoren maken. Ook is het zeer geschikt om in te vriezen. Tip: maak een dubbel portie, zodat je altijd een voedzame maaltijd op voorraad hebt! Je kunt er wat naanbrood of rijst bij eten. Ook is het lekker om het te garneren met wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie.

Rode curry met bloemkool

 

Rode curry met bloemkool

Rode curry met bloemkool

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta van TerraSana
  • 300 ml biologische kokosmelk
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram gekookte kikkererwten uit een pot
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel biologische kokosolie

Instructies
 

  • Zet een wok of een grote gietijzeren pan op het vuur. En doe hierin 1 eetlepel kokosolie. Als de kokosolie gesmolten is voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Wok dit voor zo'n 1 minuut.
  • Voeg 1 eetlepel Thaise rode currypasta van TerraSana toe. Meng dit goed over de bloemkool heen. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat het zo'n 10 minuten garen.
  • Snijd de paprika fijn. Roer de paprika en de kikkererwten bij de bloemkool. Verwarm dit nog voor zo'n 5 minuten.
  • Serveer de curry met naan of rijst en garneer met verse peterselie.
Trefwoord vegan curry

Rode curry met bloemkool

*Deze blog is geschreven in samenwerking met TerraSana.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)