Het herfstachtige weer vraagt om soep. Na ja dat vind ik. Ik ben op dit moment erg fan van linzensoep. Het is makkelijk om te maken, goedkoop en erg voedzaam. Lekker als lunch maar kan ook zeker als diner gegeten worden. Combineer het dan met een broodje met bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidencrème.
Het recept voor deze rode linzensoep komt uit mijn boek: Vaker plantaardig!
Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus.
Plantaardig en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En dat wil ik je met dit boek laten ervaren. Kortom: gezond eten is leuk, lekker en makkelijk!
rode linzensoep
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 wortelen in stukjes gesneden
- 2 theelepels kurkumapoeder
- 1 rode peper in stukjes gesneden
- 250 gram rode linzen
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml passata
- 1 stukje gember 2 bij 2 cm
Instructies
- Verhit een klein beetje olie in de pan.
- Fruit hierin de ui en de knoflook aan.
- Voeg daarna de wortelen, kurkumapoeder, gember en peper toe. Bak dit nog zo’n 4 minuten mee.
- Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Kook dit 30 minuten. Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Voeg de kokosmelk en de passata toe. Warm daarna nog even op.
- Garneer met verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie.
Notities
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023