Pasta is altijd een goed idee. Makkelijke recepten voor het avondeten daar hou ik van. Vorige week deelde op Instagram  een filmpje van mijn avondeten: romige pasta met champignons. Ik kreeg er toch nog vragen over dus daarom deel ik het recept ook nog maar eens hier.

Recept: romige pasta met champignons 

Wat heb je nodig?

  • volkoren spaghetti voor 2 personen, ik ga uit van 150 gram
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 1/2 courgette, fijngesneden
  • een flinke eetlepel Oatly! Spread komkommer & knoflook
  • eetlepel edelgistvlokken

Hoe maak je het?

  1. Kook allereerst de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Doe een heel klein beetje olie in de pan. Fruit allereerst de ui aan en voeg er 1 teentje knoflook aan toe.
  3. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bak deze mee met de ui en de knoflook. Breng op smaak met wat peper. Voeg dan 2 de fijngesneden tomaten en de stukjes courgette toe.
  4.  Bak dit voor een paar minuten mee en voeg dan een flinke eetlepel Oatly toe. Schep de pasta op het bord, schep het groentenmengsel erboven op en garneer met edelgistvlokken.

Ook lekker om er nog wat pijnboompitten of walnoten aan toe te voegen voor wat extra bite.

Eet smakelijk!

Romige pasta met champignons | vegan | gezond

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.