Pasta is altijd een goed idee. Makkelijke recepten voor het avondeten daar hou ik van. Twee jaar geleden deelde op Instagram  een filmpje van mijn avondeten: romige pasta met champignons. Ik kreeg er toch nog vragen over dus daarom deel ik het recept ook nog maar eens hier.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: romige pasta met champignons 

Wat heb je nodig?

  • volkoren spaghetti voor 2 personen, ik ga uit van 150 gram
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 1/2 courgette, fijngesneden
  • een flinke eetlepel Oatly! Spread komkommer & knoflook
  • eetlepel edelgistvlokken

Hoe maak je het?

  1. Kook allereerst de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Doe een heel klein beetje olie in de pan. Fruit allereerst de ui aan en voeg er 1 teentje knoflook aan toe.
  3. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bak deze mee met de ui en de knoflook. Breng op smaak met wat peper. Voeg dan 2 de fijngesneden tomaten en de stukjes courgette toe.
  4.  Bak dit voor een paar minuten mee en voeg dan een flinke eetlepel Oatly toe. Schep de pasta op het bord, schep het groentenmengsel erboven op en garneer met edelgistvlokken.

Ook lekker om er nog wat pijnboompitten of walnoten aan toe te voegen voor wat extra bite.

Eet smakelijk!

Romige pasta met champignons | vegan | gezond

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)