Laats had een collega een heerlijke lunch bij haar. Het rook zo goed, dat ik het ook wilde. Het was een romige pasta met kippendijtjes, maar ik dacht direct dit moet ook plantaardig kunnen. Ze deelde met mij het recept en ik toverde hem om tot een plantaardige variant. De kippendijtjes verving ik voor Peas maker stukjes. De Peas Maker Stukjes zijn gemaakt van gele erwten en tuinbonen.
Uitaard kun je ook vegan kipstuckjes gebruiken. Naast dat het super lekker is staat deze romige pasta binnen 20 minuten op tafel. De pasta koken duurt eigenlijk het langst. Zo fijn vind ik dat, van die gerechten die super snel op tafel staan en ook nog eens heel smaakvol zijn.
Romige pasta met peas makers
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1/2 courgette
- 1 zoete puntpaprika
- 100 gram Casarecce (pasta)
- 3 semi zongedroogde tomaatjes biologisch
- 200 ml blue band plantaardige kookroom
- 65 gram peas makers of 200 gram vegan kipstuckjes
- 1 theelepel kipkruiden
Instructies
- Week de peas makers stukjes in warm water zoals op de verpakking staat aangeven.
- Giet deze af en marineer deze met de kipkruiden en zet ze even weg.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Maak de courgette en zoete puntpaprika schoon en snijdt deze in kleine stukjes.
- Kook de cassarence zoals op de verpakking vermeld staat.
- Verhit in de pan wat plantaardige boter en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg hier de stukjes peas maker aan toe en bak dit kort op.
- Voeg dan de courgette en zoete puntpaprika toe.
- Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze bij het groente mengsel
- Voeg de kookroom toe en laat dit ca 5 min op een laag vuur staan
- Meng nu de gekookte pasta hierdoorheen
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan karamel bars - 29/05/2023
- Vegan monchoutaart met passievrucht topping - 11/05/2023
- 3x heerlijke recepten met witte asperges - 20/04/2023
Volg mij