In mijn tuin heb ik (Ellen) twee moestuin bakken staan met veel verschillende soorten kruiden. Tijdens mijn dagelijkse moestuin rondje ontstond een idee om met de peterselie en bieslook roomkaas op basis van cashewnoten te gaan maken. Een smaakvolle ‘roomkaas’ die je op een toastje, wrap of boterham kunt smeren.
Roomkaas van cashewnoten
Ingrediënten
- 150 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten
- 2 theelepel edelgistvlokken
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels citroensap
- 3 theelepels plantaardige drink
- 1 handje verse peterselie
- 1 handje verse bieslook
- zout naar smaak
Instructies
- Week de cashewnoten minstens 2 uur in lauw warm water.
- Meng alle ingrediënten in een sterkte blender tot een romig mengsel. Dit duurt wel even.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Laatste berichten van Ellen (alles zien)
- Pasta met spruitjes en vegan spekjes - 02/03/2023
- Vegan pesto brood - 27/11/2022
- Roomkaas van cashewnoten - 25/10/2021
Volg mij