Oktober is mijn lievelings maand. En dat is niet alleen omdat ik in deze maand jarig ben maar ook omdat de winkels weer vol liggen met prachtige herfstgroente.

Vorige week was ik bij de Lidl. Ik kocht daar pastinaken, pompoen, heerlijke paddenstoelen en verschillende soorten bieten. Al deze lekkere herfst groentes zijn tot en met begin november te koop bij de Lidl. En vandaag ga ik een gerecht met jullie delen waarin ik de verschillende bieten in verwerk. Wist je dat het heel lekker is om bietjes te roosteren in de oven? Hier kun je een heerlijke salade van maken. Ik combineer in deze salade de zoete bietjes met een halloumi kaas. Halloumi is een zoutige kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Deze salade is erg lekker als lunch maar ook zeker een aanrader als bijgerecht. Je kunt de bietjes ook prima een dacht van te voren roosteren.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 bietjes (ik gebruikte een 2 rode bieten, 1 gele biet en 1 chioggia biet)
  • 50 gram rucola
  • 200 gram halloumi
  • 30 gram walnoten ongezouten en ongebrand
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • balsamico stroop

Hoe maak je deze salade?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat je de bieten wast en goed droog dept.
  3. Pak 4 velletjes aluminiumfolie. Leg op elk velletje een biet.
  4. Besprenkel het met een klein beetje olijfolie en een snufje zout.
  5. Vouw de pakketjes dicht en doe ze op een rooster in de voorverwarmde oven. Rooster de bietjes voor 1 uur.
  6. Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Laat ze even afkoelen en verwijder de schil.
  7. Snij de bieten in plakjes.
  8. Doe de rucola in een schaal en leg hier de plakken bieten op.
  9. Besprenkel het met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  10. Snij de halloumi in plakken. Zet de grillpan op het vuur en doe hier een heel klein beetje olie in. Bak de halloumi zo’n 10 minuten aan beide kant. Het moet een korstje krijgen en goudbruin worden.
  11. Rooster ondertussen de walnoten even kort in een droge koekenpan.
  12. Verdeel de halloumi over de bietjes heen. Garneer met de walnoten en de balsamicostroop.

Eet smakelijk!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |