Vorige week was ik op het bloggersevent van Castello samen met 5 collega foodbloggers. Tijdens dit event gingen wij aan de keuken in met de blauwe kaas van Castello. Ik persoonlijk ben dol op blauwe kaas. Vaak is blauwe kaas onderdeel van het kaasplankje. Maar weet je dat je er ook heerlijk mee kan koken? Je kunt het gebruiken in salades, pasta’s, soepen maar ook erg lekker op een burger of pizza. Kok Robert Verweij, je kent hem misschien nog wel van het tv programma ‘Life and Cooking’, gaf allereerst een demonstratie met blauwe kaas. Wat dacht je van een heerlijke wrap met blauwe kaas en abrikozen? Ook toverde hij een perfecte burger op tafel, het water liep mij in de mond. En na het koken moet er natuurlijk geproefd worden.Daarna ben ik samen met de andere bloggers de keuken in gegaan. Je kon gebruik maken van: Castello Burger Blue, erg geschikt voor op een (vega) burger of Castello Danablu Crumbled. Deze blauwe kaas is al verkruimeld en daardoor voor in salades zeer handig te gebruiken. Dit voorkomt vieze handen.
Ik koos voor de Castello Danablu Crumbled. Ik heb deze verwerkt in een heerlijke salade met frambozen. De combinatie van de zoete frambozen met de pittige zoute smaak van de blauwe kaas is een echte smaak explosie in je mond.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 40 gram veldsla
- 60 gram frambozen
- 1 avocado
- 40 gram pecannoten, ongebrand en ongezout
- 2 eetlepels Castello Danish Blue Crumbled (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
- 3 blaadjes basilicum
- sap van ¼ citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- theelepel honing
Hoe maak je deze salade?
- Snijd de avocado in blokjes. Meng de blokjes avocado met de citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kleine kom olijfolie, balsamicoazijn en honing. Dit wordt je dressing voor over de salade.
- Doe de veldsla in een kom of op een mooi bord. Meng met de helft van de dressing. Schep nu de avocado erdoor heen.
- Verdeel de frambozen over de salade en besprenkel deze met de rest van de dressing.
- Breek de pecannoten in stukken en verdeel over de salade.
- Schep nu de blauwe kaas over de salade.
- Als allerlaatste scheur je de blaadjes basilicum in stukken en garneer je deze over de salade heen.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
*Deze blog is geschreven in samenwerking met Castello. Lees hier mijn disclaimer.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Lijkt me een heerlijke salade voor de zomer. Ik sla hem op!