Misschien heb je het op sociale media al voorbij zien komen maar op 19 juni vierde ik samen met mijn lieve collega bloggers en Bettine geitenkaas het begin van de zomer met Saladay. Een salade is de perfect maaltijd voor de zomer. Makkelijk, snel en gezond.  

Ik was uitgenodigd door Bettine geitenkaas op hun boerderij in Etten-Leur. Toen ik arriveerde in Etten-Leur werd ik gelijk verrast want in de tuin van de boerderij was een buitenkeuken gemaakt en was er een prachtige lange tafel gedekt. Het enige wat ik kon zeggen was: Wauw! De locatie was echt perfect.

Verse geitenkaas ik ben er dol op, het heeft een heerlijk milde en frisse smaak. Het is in heel veel gerechten te gebruiken: in salades, maar ook door de stamppot. Maar ook lekker op brood, een cracker of bij de borrel.

We kregen een warm welkom van Sybren met een mooi verhaal over het ontstaan van Bettine. Wist je dat Bettine geit betekent in de 17e eeuw? Zijn vader Johan is 35 jaar geleden met slechts twee geitjes het bedrijf begonnen. En op dit moment verwerken zij geitenmelk van zo’n 40 geitenhouders. Bettine geitenkaas wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en is dus geschikt voor vegetariërs.

Rondleiding kaasmakerij

Ook kregen wij een rondleiding in de kaasmakerij. Heel tof om een kijkje achter de schermen te krijgen bij Bettine. Er zijn hele strenge hygiëne regels binnen het bedrijf. Alle sieraden moeten af, schoenen werden ontsmet, jassen gingen aan en ook moesten wij een haarnetje op voordat wij de kaasmakerij in mochten. Echt heel leerzaam was deze rondleiding. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de geitenkaas met de hand wordt ingepakt. Er wordt gebruikt gemaakt van rieten matjes zodat de kaas verder kan rijpen tijdens het transport. Ook vond ik het verrassend dat geitenkaasjes met spek daar met de hand worden gewikkeld.

Na deze rondleiding gingen we in de buitenkeuken aan de slag om de lekkerste salades te maken met de verse Hollandse geitenkaas van Bettine. En daarna mochten wij deze salades opeten aan de prachtige gedekte tafel in de zonnige tuin. Wat een heerlijke verrassende salades had iedereen gemaakt.

Wist je trouwens dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan kaas van koemelk?

Ik maakte deze dag een heerlijke zoete zomerse salade met verse Bettine geitenkaas. Het water loopt weer in mijn mond als ik aan deze heerlijke salade denk.  Het is een makkelijk en gezonde salade die binnen 10 minuten op tafel staat. Precies wat je op een zomerse dag nodig hebt. Graag deel ik vandaag het recept met jullie zodat jullie ook een beetje het gevoel van deze dag kunnen beleven.

Recept: salade met geitenkaas frambozen en peer

Wat heb je nodig voor deze heerlijke zomerse salade?

 • 125 gram plakjes verse Bettine geitenkaas met honing (1 verpakking)
 • ½ komkommer
 • 100 gram frambozen
 • 1 rijpe peer
 • 100 gram gemengde sla, voorkeur met rucola
 • 50 gram pecannoten ongebrand en ongezout
 • twee theelepels honing
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • 4 eetlepels olijfolie
 • peper naar smaak

Hoe maak je deze salade?

 1. Meng in een kleine kom olijfolie, balsamicoazijn honing en een snufje peper. Dit wordt je dressing voor over de salade.
 2. Was de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes van 2 centimeter.
 3. Snij de komkommer eerst doormidden en snij er daarna plakjes van.
 4. Meng de sla, met de peer, de komkommer en 1 eetlepel dressing.
 5. Garneer de salade met de geitenkaas plakken, de frambozen en pecannoten.
 6. Druppel nu de rest van de dressing over de salade heen.

Salade met geitenkaas - www.puursuzanne.nl

Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Bettine Geitenkaas. Lees hier mijn disclaimer. De prachtige foto’s van deze dag zijn gemaakt door Ingrid Hofstra.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)