Vandaag deelt lieve collega blogger Bianca van The Green Creator het recept voor een heerlijke salade met linzen en kikkererwten. Maar eerst stelt zij zich aan jullie voor. Ik begon The Green Creator (-.nl om mijn passie over voeding, plantaardig/vegan eten en de kracht van voeding te delen nadat ik zelf jaren worstelde met gezondheidsproblemen. Inmiddels is mijn website uitgegroeid tot een bron van inspiratie voor anderen die ook plantaardig willen eten op een holistische manier. Gezondheid draait namelijk om meer dan eten. Ik deel ook mijn ervaringen als ik reis, wat mijn beauty routine is, wat ik lees en wat mijn favorieten zijn. Ik deel vegan recepten, maar vind het vooral belangrijk om simpele tips met mijn volgers te delen om plantaardig eten tot een feestje te maken. Ik probeer daarmee een vegan dieet toegankelijk en lekker te maken.

Naast het schrijven van artikelen en recepten voor The Green Creator doe ik nog veel andere leuke dingen. Zo ben ik actief bij RTL (televisie station in Luxemburg)) om het plantaardig eten ook over de grens toegankelijk te maken. Ook schrijf/fotografeer/ontwikkel ik recepten voor enkele binnenlandse en buitenlandse websites. Fotografie is een passie dat ik als cadeautje erbij heb gekregen en waar ik enorm veel voldoening uithaal. Het is (net zoals schrijven) een manier van communiceren en ik ben er gek op! Mijn passie is het overbrengen van een plantaardige levensstijl zonder daarmee dwingend over te willen komen. Een beetje vegan is al een hele grote stap voor velen en prima! Ik hoop dat je zult genieten van deze heerlijke simpele en snelle maaltijd!

Deze salade met linzen en kikkererwten laat zien dat vegan eten heel lekker en eenvoudig is, het vereist slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en slechts een paar ingrediënten te maken!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Een goed handje rucola of een andere bladgroente per bordje
  • 2 kopjes / 200 gram rode linzen, afgespoeld en gekookt in 4 kopjes water
  • 100 gram / een kopje gekookte kikkererwten
  • een grote wortel, snijd in dunne plakjes
  • een teentje knoflook, in stukjes gesneden
  • een halve ui, snijd in stukjes
  • twee theelepels gedroogde kerriepoeder
  • een vleugje kurkuma (optioneel)
  • een paar snufjes gedroogde gember of rasp een halve theelepel verse gember
  • een grote theelepel kokosolie
  • een eetlepel peterselie
  • twee theelepels in water geweekte amandelen (week de amandelen enkele uren in water en spoel ze af)

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de linzen in de 4 kopjes water.
  2. Ondertussen verhit je de kokosolie in een saus/wok pan en voeg de ui toe. Zodra dit zacht geworden is voeg je de wortel stukjes toe. Voeg de kikkererwten nu ook aan de pan toe. Ik gebruikte kikkererwten uit een glazen pot en spoelde deze heel goed af onder stromend water. Voeg alle (gedroogde) kruiden nu ook toe en eindig met de knoflook. Wanneer de linzen klaar zijn (dit duurt ongeveer 8 minuten), voeg je deze ook toe. Serveer op een bordje met bladgroente en de afgespoelde amandelen.

Geniet ervan!

Volg Bianca via Facebook | Instagram | en haar blog

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)