Vandaag op het menu een heerlijke bloemkoolsalade. Deze salade is op dit mijn favoriete lunchgerecht maar kan ook zeker gegeten worden als diner. Ik maak meestal een avond van tevoren wat geroosterde bloemkool klaar en meng dit de volgende dag met veldsla, tomaten, linzen en pecannoten.

Tip: Bewaar de ingrediënten los in bakjes in de koelkast. Zoals deze fijne bakjes van Lock&Lock. Zo weet je zeker dat alles vers blijft.

Recept: salade met bloemkool en linzen

Wat heb je nodig?

  • 350 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • scheutje olie
  • 100 gram linzen, voorgekookt
  • 100 gram cherrytomaten
  • 30 gram veldsla
  • 30 gram pecannoten, eventueel even geroosterd

Hoe maak je de salade?

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Doe een scheutje olie in een kom en meng met de kerriepoeder. Meng dit met de bloemkoolroosjes. Verspreid ze daarna over een bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bloemkool iets afkoelen. Halveer de tomaatjes, en giet de linzen af.
  3. Meng de bloemkool met de linzen, de tomaten en de veldsla en garneer met de pecannoten.

Eet smakelijk!

bloemkool

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Bloemkoolsalade

Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten