Vandaag op het menu een heerlijke bloemkoolsalade. Deze salade is op dit mijn favoriete lunchgerecht maar kan ook zeker gegeten worden als diner. Ik maak meestal een avond van tevoren wat geroosterde bloemkool klaar en meng dit de volgende dag met veldsla, tomaten, linzen en pecannoten.
Tip: Bewaar de ingrediënten los in bakjes in de koelkast. Zoals deze fijne bakjes van Lock&Lock. Zo weet je zeker dat alles vers blijft.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan steunen via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: salade met bloemkool en linzen
Wat heb je nodig?
- 350 gram bloemkool, in kleine roosjes
- 2 theelepels kerriepoeder
- scheutje olie
- 100 gram linzen, voorgekookt
- 100 gram cherrytomaten
- 30 gram veldsla
- 30 gram pecannoten, eventueel even geroosterd
Hoe maak je de salade?
- Verwarm de oven op 220 graden. Doe een scheutje olie in een kom en meng met de kerriepoeder. Meng dit met de bloemkoolroosjes. Verspreid ze daarna over een bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bloemkool iets afkoelen. Halveer de tomaatjes, en giet de linzen af.
- Meng de bloemkool met de linzen, de tomaten en de veldsla en garneer met de pecannoten.
Eet smakelijk!
Volg Puur SuzanneGroene Dromers ook op Pinterest en sla daar dit recept op!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023